A Tel-Aviv-i megváltó 32 felesége

Írta: Yehuda Lahav - Rovat: Politika

Az önmaga által kinevezett új Világmegváltó Tel-Avivban él. 55-éves, Goel Racon a neve, 32 felesége és 89 gyereke van. Hívei szerint Racon földöntúli képességekkel van megáldva. Minden felesége önkéntesen él vele, egyiküknek sincs oka inségre panaszkodni, mindegyiknek saját külön lakása van.
 

120.jpg 

Racon azonban nagyon fegyelmezett életmódra kötelezi őket: nem szabad kapcsolatba lépniük férfiakkal, meg kell szakítaniuk kapcsolataikat biológiai családjuk tagjaival, nem szabad dohányozniuk, szeszes italt inniuk vagy „szerénytelenül” öktözködniük.

Racon feleségei közül sokan a nevét vagy az arcképét tetováltatták testükre. Gyerekeik is teljes alávetettséggel tartoznak apjuknak. Ha Racon eljön valamelyik felesége lakásába, a gyerekeknek apjuk lábát kell csókolniuk. Mindegyikük középső neve Goel (héberül: Megváltó). Például, egyik fia neve „Avi Goel”, egyik lányát „Tehila Goelnak” nevezik. De maga Racon bevallotta, hogy nem minden felesége nevére emlékszik – 89 gyerekének neveiről nem is szólva.

Goel Racon titkolja, miből él népes családja és a környezetében erről senki nem volt hajlandó nyilatkozni az izraeli televízió 10. csatornája újságíróinak, akik riportot készítettek a Racon-klán tagjaival. A feltételezések szerint az asszonyok dolgoznak, és ők tartják el „Megváltójukat”. Némelyikük annyira ragaszkodik Raconhoz, hogy kijelentette, öngyilkosságot követne el, ha baj érné, vagy ha a hivatalok üldözni kezdenék a férfit. A 32 asszony mindegyike, hivatalosan mint „szabad anya” van bejelentve, ezért Racont nem lehet többnejüség vádjával bíróság elé terelni.   

Az izraeli Állami Gyermekvédő Tanács igazgatója, Jichak Kadman doktor azt mondja, hogy az ügyben az állami szerveknek nagyon szűk terük van a beavatkozásra. A gyerekek rendszeresen járnak iskolába és nincs rajtuk semmi jele az éhségnek vagy a testi vagy szellemi szenvedésnek. Az, hogy életmódjuk nem tetszik valakinek, még nem elégséges ürügy a beavatkozásra – mondja Kadman doktor.

 

 

[popup][/popup]