KönyvESték a Holokauszt Dokumentációs Központban

Írta: Szombat - Rovat: Kultúra-Művészetek

Szeretnénk meghívni Önöket a Kommentár folyóirat legutóbbi tematikus számának bemutatójára, a Holokauszt Emlékközpontba.

2008. október 2. csütörtök, 18:00 óra

A lapban megjelenő fontos vitacikk adja az apropóját a bemutatón sorra kerülő gyik beszélgetésnek, amelyet Gyáni Gábor jegyez. A történelemelmélet újabb iskoláinak hazai népszerűsítésére is vállalkozó kutató a nyugati nyelvek irodalmában történő tájékozódás hiányát, illetve a történelemelmélet újabb iskoláinak, eredményeinek elmaradó recepcióját veti a magyar holokausztot kutató, honi történészek szemére.

Gyáni Gábor vitapartnere, érintettként, a szakterület ismert képviselőjeként Karsai László és Szita Szabolcs lesz.

Szintén kiemelten szeretnénk foglalkozni Novák Attila és Ablonczy Balázs közösen jegyzett írásával is, mely nem szakmunka, hanem inkább kiáltvány: két eltérő világnézetű szaktudós kolléga elvi nyilatkozata, deklarációja, mely a konszenzus lehetőségét és szükségét példázza szépen, a morális alapkérdések tekintetében. Velük beszélgetünk arról, miért, miért itt és most tartották fontosnak ezt a demonstratív lépést, kiknek szól a gesztusuk, mi volt a célja. A számnak a témában publikáló minden szerzőjét szeretnénk megszólaltatni.

A beszélgetést Vári György irodalomtörténész moderálja.

A Kommentár szerzőit, szerkesztőit és Mindnyájukat szeretettel várjuk.

Időpont: 2008. október 2. csütörtök, 18 óra
Helyszín: Holokauszt Dokumentációs Központ
Budapest IX. ker. Páva utca 39. (A Ferenc körút metrómegálló közelében)

[popup][/popup]