Zsidó szervezetek a szexizmussal, a zaklatással és a nők elleni erőszakkal szemben

Írta: Szombat - Rovat: Közösség

Közös tanulás fiatal aktivistáknak és közösségi tagoknak.

Tapasztaltad már, hogy a férfiak és nők között milyen egyenlőtlenségek vannak? Érezted már úgy, hogy te vagy másvalaki a környezetedben igazságtalan, akár kellemetlen helyzetbe került amiatt, mert lány/nő? Szerinted mik a piros vonalak egy kapcsolatban? A suliban vagy egyetemen? És más közösségi terekben, ahol megfordulsz?

Saját környezetünkben is nap mint nap megtörténik, hogy hátrányos megkülönböztetés, inzultus vagy akár erőszak ér lányokat, nőket. Előfordul, hogy ennek mi is szemtanúja vagyunk, de sokszor mindez a látókörünkön kívül történik.

Ahhoz, hogy változzon a helyzet, hogy a közösségeink egyenlőségen alapuljanak, és mindenki biztonságban érezze magát bennük, nekünk is tennünk kell. Ezt elsősorban úgy tudjuk elérni, hogy jobban megértjük a problémát, hogy tanulunk másoktól, és úgy, ha odafigyelünk arra, hogy hogyan beszélünk, hogyan viselkedünk egymással.

A Szarvas Int’l Jewish Youth Camp, a Bálint Ház, a Hasomer Hacair Magyarország, a Hanoar Hatzioni Hungary és a Mozaik Zsidó Közösségi Hub tanulási sorozatot indítanak a szexizmus, zaklatás, nők elleni erőszak témákban. A sorozat célja, hogy megszólítsa a zsidó közösség fiatal tagjait, a szarvasi madrichokat, az ifjúsági szervezetek fiatal vezetőit, valamint a zsidó iskolák diákjait.

Az első alkalommal a NANE Egyesület és a Patent Egyesület szakértőivel járják körbe az alapfogalmakat. Lesz szó a nemi egyenlőtlenségekről, a bullyingról, a traumáról és sok más kapcsolódó témáról. A program első felében rövid előadásokat hallhattok majd, a második felében pedig egy panelbeszélgetéssel készülnek, ahol te is felteheted a témához kapcsolódó kérdéseidet.

Helyszín, időpont: Bálint Ház, június 13. 17.00-20.00

Az esemény a facebookon

[popup][/popup]