Online Talmud Tóra akadémia indul

Írta: Szombat - Rovat: Közösség

Az online, ingyenesen követhető Talmud Tóra Akadémia mindenkit vár, aki a héber betűket, olvasást ismeri. A kurzusok célja szent szövegeink (Tóra, Talmud) alapvető, önálló olvasási készségének és értésének megszerzése, az alapszókincs rendszeres ismétlése és tesztelése által.

A program oktatója és vezetője Szántó-Várnagy Binjomin, a Bét Jehuda közösség rabbija. Kb. 30 perces videó tanításokat követ a 15-20 új szó gyakorlásából álló egység. A nagyjából 20 alkalom után megszerzett szókincs segítségével a szövegeknek csaknem a fele érthetővé válik. Az első ilyen 20 alkalomból álló kurzust (Báchur) 3 további „mesterkurzus” követi (Cháver, Cháchám, Zákén). Minden szinten speciális szógyakorló program (Mochi), tesztek, vizsga és oklevél szerezhető, és segíti a tanulás folyamatát.

A program minden érdeklődő számára nyitott. Mindezzel együtt Binjomin rabbi javaslata, hogy a zsidó származású férfiak a talmudi tanulóprogramra jelentkezzenek, a többi érdeklődők a tórai sávra.

A program középpontjában az alapvető szókincs elsajátítása áll, de menetközben a zsidó szövegértés különleges jellegzetességeit is magukévá tehetik az érdeklődők. Mindez olyan magabiztossággal ruházza fel a rendszeres tanulókat, ami a mindennapos zsidó vallási életben is otthonosságot kölcsönöz, például a zsidó imakönyv (szidur) megértésében.

További információk, korábbi tanulások és regisztráció a Talmud Tóra Akadémia weboldalán: betjehuda.hu/tta.

 

[popup][/popup]