Online programsorozat a holokauszt magyarországi áldozatainak emlékére

Írta: Szombat - Rovat: Közösség

Magyarország Kormánya és a Holokauszt Emlékközpont közös megemlékezést tart április 16-án, a Holokauszt Magyarországi Áldozatainak Emléknapján. A megemlékezések és az Emlékmozaik című virtuális kiállítás megnyitása mellett az április 12-16. közötti Oktatási Emlékhéten online programok, családtörténetek, tárlatvezetések, filmvetítések, foglalkozások várják az érdeklődőket. 

Az április 16-i Emléknapon a Holokauszt Emlékközpont egyebek mellett a honlapja virtuális terében tartandó, az áldozataik neveit is megjelenítő mécsesgyújtással, rendhagyó online történelemórával továbbá egy szintén online követhető kádissal, vagyis ősi zsidó imával is felidézi az áldozatokat. A kádist és a szimbolikus mécsesgyújtást 16 órától élőben követhetik az Emlékközpont Facebook oldalán.

Az Emlékközpont oktatási csoportja április 12-16. között Oktatási Emlékhetet tart, melyen az  online ismeretterjesztő tartalmakkal segíti a méltó megemlékezést. A programok keretében családtörténetek, tárlatvezetések, filmvetítések, rendhagyó órák és foglalkozások várják a diákokat, pedagógusokat és minden érdeklődőt. Az Oktatási Emlékhét részletes programja megtalálható az Emlékközpont honlapján .  

Magán az emléknapon, április 16-án a délelőtt 10 órától közvetített rendhagyó történelemórán embert próbáló idők túlélési stratégiáiról hallhatunk egy rendkívüli könyv és dokumentum kapcsán, és megtudhatjuk, hogy milyen szellemi, illetve érzelmi élményekből meríthetünk erőt ilyen rettenetes körülmények között. Életünkben sokszor találkozunk receptekkel, melyek biztos tanácsokat próbálnak adni nem csak arra nézve, hogy hogyan készítsünk el bizonyos ételeket, de arra is, hogy hogyan éljünk. Vajon a vészkorszakban milyen receptekkel találkozhatunk? Egyáltalán, a ma emberének mit üzenhet egy akkori ételrecept? A rendhagyó óra ezekre a kérdésekre keresi a választ.

mazsihisz.hu

[popup][/popup]