Mazsihisz: Kéz a kézben – segítő program

Írta: Szombat - Rovat: Közösség

“A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) újra meghirdeti a JadbeJad – Kéz a kézben támogató programot. A támogatás keretében segítjük a gáz- és villanyáram árának emelkedése miatt bajba jutott háztartásokat.”

“A világjárvány után most a háztartási energiahordozók árának drasztikus emelkedése és az elszabadult infláció okoz súlyos anyagi gondot közösségünk sok tagjának. A bajban újra a JDC, az American Joint Distribution Committee siet a magyarországi zsidó közösség segítségére.  80 000 USD értékű adománnyal támogatja azokat a háztartásokat, amelyek saját erejükből nem tudnák kifizetni a villany- és gázszámlájukat. A JadbeJad 2023 programmal két alkalommal, összesen mintegy 400 közösségi tagot és családot tudunk támogatni.

Új JadbeJad programunkra a magyarországi zsidó közösség aktív tagjai jelentkezhetnek.

A pályázatot második alkalommal 2023. május 5-én, pénteken hirdetjük meg.
Az elektronikus jelentkezési lap benyújtásának határideje 2023. május 21. vasárnap.
A kiértékelés és a kifizetés 2023 májusában és júniusában várható.

Kérjük, hogy jelentkezéskor vegye figyelembe a következőket:

1.) A második felhívásra elsősorban olyan pályázók jelentkezését várjuk, akik eddig nem nyújtották be jelentkezésüket, vagy az első körben pályázatuk nem nyert támogatást.
2.) Egy háztartásból csak egy támogatási kérelmet fogadunk el.
3.) Támogatást kizárólag arra az ingatlanra adhatunk, amelyben a kérelmet benyújtó ténylegesen lakik.
4.) A jelentkezéseket csak elektronikus formában tudjuk elfogadni.
5.) A jelentkezési határidő után pályázat leadására nincs mód.
6.) Hiánypótlásra nincs lehetőség.
7.) A jóváhagyott támogatásokat egy összegben, kizárólag banki átutalással tudjuk folyósítani.
8.) A JadbeJad 2023 támogatásra nem pályázhat az, akinek bármilyen jogcímen lejárt tartozása áll fenn a Mazsihisz-szel vagy taghitközségeivel, illetve a BZSH-val, vagy bármelyik általuk fenntartott intézménnyel szemben.
9.) Ezzel a támogatással a támogatottnak nem kell elszámolnia.

Így kell jelentkeznie:

■ Pályázni csak az online jelentkezési oldalon – https://segitunk.mazsihisz.hu – lehet, a kitöltött elektronikus adatlap, és a szükséges dokumentumok elküldésével.
■ A jelentkezési oldal kérdéseire válaszolva mutassa be, hogy a 2022. év második felétől megnövekedett háztartási energiaárak következtében hogyan változott meg háztartása, családja szociális helyzete.
■ Az adatlaphoz pdf. vagy jpg. formátumban csatolja a következő dokumentumokat:
1./ 2023. évi legfrissebb havi jövedelmének igazolása.
2./ Rezsi kiadásait igazoló dokumentumok mind az áremelkedés előtti, mind az azutáni időszakról.

3./Ajánlólevél
Ajánlója lehet valamelyik zsidó közösség, körzet, hitközség, intézmény, vagy zsidó civil szervezet vezetője, munkatársa vagy aktív önkéntese. Az ajánlólevelet a segitunk.mazsihisz.hu oldalról letölthető formanyomtatványon kell csatolnia, 2023. év május havi keltezéssel.
Kérjük, hogy az ajánlója mutassa be az Ön szerepét a zsidó közösségben, valamint háztartása megváltozott szociális helyzetét. A könnyű jelentkezés kedvéért tanácsoljuk, hogy:

Figyelmesen olvassa el a pályázati kiírást és a jelentkezési oldalt!

 / Gyűjtse össze az adatlap kitöltéséhez szükséges adatokat!
 / Szerezze be a jövedelemigazolást! Több típusú jövedelem, és/vagy több kereső esetén kérjük, hogy a háztartás minden jövedelméről számoljon be!
 / Nyomtassa ki az ajánlólevél formanyomtatványát, és töltesse ki!
 / Tárolja a jövedelemigazolást, a kitöltött ajánlólevelet és a villany-, valamint a gáz kiadásokról szóló dokumentumokat a számítógépébe, pdf. vagy jpg. formátumban!
 / Nyissa meg újra a jelentkezési oldalt, és töltse ki az adatlapot!
/ Töltse fel a jövedelemigazolásokat, a rezsidokumentumokat és az ajánlólevelet!
 / Küldje el a pályázatát a Küldés gombra kattintva!

Kérjük azokat a hittestvéreinket, akik a villany- és gázszámla kifizetése miatt nehéz anyagi helyzetbe kerültek, hogy forduljanak hozzánk bizalommal a JadbeJad program támogatásáért.

Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy zsinagógáink, nappali klubjaink, civil szervezeteink kapui nyitva állnak. Várják Önöket szeretettel, hogy erőt, barátságot, kikapcsolódást kínáljanak. Merítsen tehát bátran a közösség nem anyagi jellegű támogatásaiból is!

A támogatásra itt lehet jelentkezni “ – zárul a közlemény.

[popup][/popup]