Lefkovicsék gyászolnak filmvetítés és közönségtalálkozó a Bálint Házban

Írta: Szombat - Rovat: Közösség

A magyar és héber nyelven készült kortárs zsidó nagyjátékfilmet 2024. május 30-án, csütörtökön este 7 órakor tekinthetik meg a Bálint Házban.

Jelenet a filmből

A filmvetítés után a rendező, a producer és a vallási tanácsadó mesél a filmről. Beszélgetni fogunk többek között a gyászról, a zsidóság helyzetéről a 21. században, illetve sok másról, ami ezen a váratlan családi találkozáson a szemünk elé tárul. Belépőjegy ára: 1000 forint.

Turai Barna beszélgető partnerei a vetítés után: Ausztrics Andrea – producer, Breier Ádám – rendező, Cseh Viktor – vallási tanácsadó.

Keserédes dramedy a gyászról, a családról és arról, hogy mindig mindenkinek igaza van.

Breier Ádám első mozifilmjében Lefkovics Tamás, a nagyszívű, de konok bokszedző (Bezerédi Zoltán) viszonya annyira megromlott a fiával, Ivánnal (Szabó Kimmel Tamás), hogy évek óta nem beszélnek egymással. Iván Izraelbe menekült az apjával való konfliktus elől, ortodox zsidóként ott él és alapított családot, Budapestről csak az édesanyjával (Máhr Ágnes) tartja a kapcsolatot. Az anyuka váratlan halálakor Iván a hatéves kisfiával (Leo Gagel) hazatér, hogy a zsidó hagyományoknak megfelelően egyhetes gyászt, shivát üljenek a szülői házban. A két férfin keresztül két világ feszül egymásnak, aminek a tétje a család egyesülése.

12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott.

[popup][/popup]