Kéz a kézben szociális pályázat a zsidó közösség rászorulóinak

Írta: Szombat - Rovat: Közösség

A MAZSIHISZ hetedik alkalommal is meghirdette a JADbeJAD – Kéz a kézben – pályázatot a COVID járvány szociális következményeinek enyhítésére. Támogatójuk, a JDC ez alkalommal 75 000 USD pénzösszeget adományozott 250 anyagi gondokkal küszködő család megsegítésére.

A hetedik körben elsősorban azoknak a kérelmét várják, akik eddig még nem jelentkeztek, vagy az előző körökben nem nyertek támogatást. Újra sikeresen pályázhatnak azonban azok a támogatottak is, akiknek anyagi helyzete változatlanul kilátástalan.

Kiírásuk a MAZSIHISZ honlapján olvasható.

A felhívásra a magyarországi zsidó közösség aktív tagjai vagy a zsidó intézményrendszer alkalmazottai jelentkezhetnek. Bátorítják azokat, akik eddig még nem pályáztak, vagy nem nyertek támogatást, hogy jelentkezzenek.

“A pályázat meghirdetésének ideje: 2021. június 2. Az elektronikus benyújtás határideje: 2021. június 10. A kiértékelés és a kifizetés június és július hónapban történik meg.

A támogatás elbírálásakor előnyt élveznek

■ azok a hittestvéreink, akik a zsidó közösség aktív tagjai, illetve azok a családok, amelyek zsidó bölcsődébe, óvodába, illetve oktatási intézményekbe járatják gyermekeiket,
■ a gyermeket nevelő zsidó családok, amelyeknek a járvány következtében annyira lecsökkent a jövedelmük, hogy veszélybe került a gyermek/gyermekek eddig megszokott iskolai, és/vagy iskolán kívüli oktatása,
■ azok a saját háztartásban élő hittestvéreink, akik közeli hozzátartozók nélkül, egyedül élnek, vagy azok, akiknek felnőtt gyermekei már külön élnek, de ők maguk még nem nyugdíjasok, és a járvány következtében annyira lecsökkent a jövedelmük, hogy súlyos anyagi gondjaik vannak,
■ azok a munkavállalók, akik a zsidó közösségek vallási vagy civil szervezeteiben, kulturális és oktatási intézményeiben dolgoznak, és a járvány miatt elrendelt korlátozások következtében csökkent a jövedelmük, vagy elvesztették az állásukat.

Fontos tudnia, hogy

■ A határidő után leadott pályázatok nem érvényesek.
■ A pályázat kezelésekor hiánypótlás nem lehetséges.
■ Egy háztartásból csak egy JADbeJAD támogatási kérelmet fogadunk el.
■ A támogatás egyedüli feltétele a pályázó anyagi rászorultsága, ezért minden megítélt támogatás összege azonos.
■ A támogatást két egyenlő részletben, kizárólag banki átutalással folyósítjuk.
■ Nem vehet részt a pályázaton az, akinek bármilyen jogcímen lejárt tartozása van a Mazsihisz, a taghitközségei, vagy az általuk fenntartott intézmények felé.
■ A JADbeJAD eseti támogatással nem kell elszámolni.
■ A jelentkezéseket és a beérkezett adatokat bizalmasan kezeljük.

Így kell jelentkeznie

■ Pályázni csak az online jelentkezési oldalon lehet, a kitöltött elektronikus adatlap, és a szükséges dokumentumok elküldésével.
■ Az adatlap kérdéseire válaszolva kérjük, hogy mutassa be háztartása anyagi helyzetének megváltozását a járvány következtében.

Kérjük továbbá, hogy pdf. vagy jpg. formátumban csatolják föl a következő dokumentumokat:

1. / Jövedelemigazolások Két jövedelemigazolást kell csatolnia az adatlaphoz. Egyet egy olyan hónapról, amelyben még a megszokott jövedelemét kapta, a másikat pedig a legutolsó, 2021. május hóról.
2. / Ajánlólevél

■ Kérjük, hogy a https://segitunk.mazsihisz.hu/ oldalról letölthető formanyomtatványon csatoljon egy 2021. évi keltezésű ajánlást, amelyben az ajánló bemutatja a zsidó közösségben betöltött szerepét, valamint háztartása megváltozott szociális helyzetét.
■ Ajánlója lehet valamelyik zsidó közösség, körzet, hitközség, intézmény, vagy zsidó civil szervezet vezetője, munkatársa vagy aktív önkéntese.
■ A korlátozások miatt nincs lehetőségünk személyesen találkozásra, ezért a pályázat elbírálásakor az ajánlást hangsúlyosan figyelembe vesszük.

Kérjük, figyeljen a következőkre

1) Figyelmesen olvassa el a jelentkezési oldalt!
2) Gyűjtse össze az adatlap kitöltéséhez szükséges adatokat!
3) Szerezze be a két jövedelemigazolást! Ne feledje: csökkent bevételét csak a 2021. májusi jövedelemigazolással igazolhatja!
4) Nyomtassa ki az ajánlólevél formanyomtatványát, és töltesse ki!
5) Töltse föl a jövedelemigazolásokat és a kitöltött ajánlólevelet a számítógépébe, pdf. vagy jpg. formátumban!
6) Nyissa meg újra a jelentkezési oldalt, és töltse ki az adatlapot!
7) Töltse fel a jövedelemigazolásokat és az ajánlólevelet!
8) Küldje el a pályázatát a KÜLDÉS gombra kattintva!

Innen kattintható a jelentkezési oldal is.

Benyújtási határidő: 2021. június 10″ – áll a felhívásban.

[popup][/popup]