A nagy purimi összefogás – együtt ünnepelnek az ifjúsági szervezetek, a Gólem Színház, neológok és reformok

Írta: Szombat - Rovat: Közösség

Együtt, közösségi élményként olvassuk fel az Eszter könyvét Purim estéjén, március 23-án, nők és férfiak, profi héber szövegolvasók és kezdők némi gyakorlás után.

Jön a vendéglátó Bálint ház csapata, a Bét Orim, a Gólem Színház, a Hasomer Hacair ifjúsági szervezet, a Hunyadi téri neológ templomkörzet, a Mózes Ház Budapest, a Páva utcai neológ templomkörzet és a Szim Salom. Mert a hagyományhoz mindenki egyaránt hozzáférhet. Aztán pedig nagy, közös buli lesz.

Az elmúlt években, mióta végre vége a Covid-lezárásoknak, hagyománnyá vált a két reform közösség és barátaik, a Hunyadi téri és a Páva utcai neológ templomkörzet közös, egalitárius Eszter könyve-olvasása Purim estéjén. Idén a résztvevők köre kibővül fontos civil szervezetekkel, a barátainkkal. Részt vesz idén a Mózes ház Budapest, a Somer, a Gólem Színház, Borgula András még olvas is, illetve a Bálint ház csapata, továbbá még Lea Agakishiev, a Merkaz fiatal felnőtt közösségépítésért felelős küldötte is velünk lesz.

Előtte Purimspiel lesz, játékos Eszter könyve-előadás és szombatbúcsúztató, a felolvasás közben a Somer mádrihjai tartanak gyerekfoglalkozást, utána jazzkoncert és Somer-diszkó.

Mindenkit várunk mind, olvasni, játszani, bulizni. Mert a hagyomány mindenkié.

 

Időpont: március 23., szombat este hattól

Helyszín: Bálint ház

18:00: Purimspiel

18:47: havdala

18:50: Megilla-olvasás, közben a Somer gyerekfoglalkozása

19:50: Jazzkoncert (Béres Eszter,  Kiss András, Horváth Győző, Wizner Balázs, Vasvári Róbert)

20:50: Purimi Somer-diszkó

 

[popup][/popup]