Zuckerberg és Freud Füreden

Írta: balatonfured.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

Március közepétől látogatható Balatonfüreden, a megújult egykori zsinagógában kialakított modern kiállítás. A mintegy 150 világhírű tudóst bemutató tárlat már elkészült, jelenleg a próbaüzem zajlik. A beruházásban résztvevők elsőként ki is próbálhatták a zsidóság tudományos eredményeit bemutató interaktív kiállítást.

Az ófalu legrégebbi, műemléki épületét 200 milliós beruházás révén rehabilitálta a város, azzal a reménnyel, hogy új kulturális és közösségi teret hozzon létre a felső városrészben.

A városi könyvtár intézményeként működő Zsidó Kiválóságok Háza tavasztól bárki számára látogatható lesz, a szándék az, hogy a kiállítástól függetlenül is be lehessen menni az épületbe.

Az állandó kiállítás a zsidó származású Nobel-díjas tudósokat mutatja be, akiknek munkássága mai életünkre is hatással van. Érdekes társaságot lehet szemügyre venni, itt van Sigmund Freud, Mark Zuckerberg, Albert Einstein, Hajós Alfréd vagy éppen Teller Ede. A tudósok között találmányok és tudományok szerint is válogathatunk, de saját látogatási programot is összeállíthatunk magunknak. A tudósok listája az intézmény honlapján.

 

[popup][/popup]