Zsidó színész kapná James Bond szerepét – Megindult az Izrael-ellenes gyűlöletcunami

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Izrael-ellenes felhasználók a közösségi médiában azzal fenyegetőznek, hogy bojkottálják a következő filmet, ha Aaron Taylor-Johnson zsidó származású színész kapja meg a szerepet. Az izraeli–palesztin konfliktushoz kötik, hogy miért nem akarnak zsidó származású színészt látni a 007-es ügynök szerepében.

Aaron Taylor-Johnson

A James Bond-rajongók egy része azt állítja, hogy bojkottálni fogják a következő filmet, ha Aaron Taylor-Johnson zsidó színész kapja meg a 007-es szerepét. A 33 éves brit színész a pletykák szerint már majdnem aláírta a szerződést, hogy Daniel Craig nyomdokaiba lépjen a 007-es szerepében, amikor antiszemita kommentek jelentek meg az interneten. A #BoycottJamesBond hashtaget is széles körben megosztották az X-en – írja az index.hu.

A rajongók a következőket írták a producereknek:

  • „Nagyon rossz időzítés, hogy Izrael népirtást követ el a Gázai övezetben. Szégyelljétek magatokat! Remélem, hogy a cégetek tönkremegy”;
  • „Bojkottáljuk a Bondot, szabadítsuk fel Palesztinát!”;
  • „Nem fogok jegyet venni egyik filmjükre sem. Mindet bojkottálni fogom”;
  • „#BoycottJamesBond – tegyük trenddé”.

A Community Security Trust, amely nyilvántartja az antiszemita incidenseket, azt mondta, hogy a zsidók a Hamász terrortámadásainak tavaly októberi izraeli megtorlása óta a hasonló támadások megugrásával szembesültek.

Aaron Taylor-Johnson egy interjúban nyilvánosan is zsidónak vallotta magát, amikor arról beszélt, hogy egy rajongó szerint egy divatos haszid zsidóra hasonlít: „Ez jó volt, mert nagyon göndör hajam van, és emellett zsidó vagyok.”

A The Sun hétfőn arról számolt be, hogy a brit színésznek „hivatalosan is felajánlották a lehetőséget James Bond szerepére”, véget vetve ezzel a Daniel Craig utódjával kapcsolatos hónapok óta tartó találgatásoknak. Alig 24 órával később azonban a BBC pontot tett a mendemondák végére, és egy bennfentes produkciós szakember elárulta, hogy „nincs igazság a pletykákban”.

Az első jelentés szerint az üzlet már szinte megköttetett Aaron Taylor-Johnsonnal, a küszöbön állt, hogy hivatalosan is elfogadja élete szerepét, amivel a franchise 1962-es indulása óta a hetedik színész lett volna, aki eljátssza az ikonikus brit titkosügynököt.

Teljes cikk

[popup][/popup]