Woody Allen visszavonul a filmezéstől – de mégsem

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Alig két nappal azután, hogy végigfutott a sajtón Woody Allen visszavonulásának híre, sajtósa cáfolta, hogy az író-rendező abbahagyná a filmezést.

A 24.hu tudósítása szerint z újonnan kiadott közlemény már azt mondja: Allen egy interjúban ugyan valóban megemlítette a filmkészítés befejezését, de azt teljesen más kontextusban tette, mint ahogyan azt mondandójából kiragadták.

Woody Allen sosem mondta, hogy visszavonul, vagy hogy regényeket fog írni. Azt mondta, megfordult a fejében, hogy nem csinál többé filmeket, mivel azok szinte azonnal vagy nagyon gyorsan a streaming platformokon kötnek ki, amit az igazi moziélmény szerelmeseként nem pártol annyira. Jelenleg nem áll szándékában visszavonulni, és nagyon izgatott az új, ötvenedik filmje miatt, amit Párizsban forgatnak

– állt a közleményben.

Allen nemrég új filmje kapcsán nyilatkozott a spanyol La Vanguardia magazinnak, ahol úgy idézték a rendező szavait, miszerint az elkövetkező hetekben teljes egészében francia nyelven forgó filmje lesz az utolsó, és ezentúl inkább a regényírásnak szentelné az életét.

Teljes cikk

[popup][/popup]