Vonattal folytatják útjukat a Bécs felé gyalogló migránsok 

Írta: MTI - Rovat: Hírek - lapszemle

A szombat esti órákban a vasútállomások felé vette az irányt szinte valamennyi, korábban Bécs felé gyalog útnak induló migráns

– derült ki az M1 aktuális csatorna több helyszíni riportjából.

 

Biatorbágy, 2015. szeptember 5. A Keleti pályaudvarról gyalogosan érkezõ, Nyugat-Európába tartó illegális bevándorlók vonatra várnak a biatorbágyi vasútállomáson 2015. szeptember 5-én.  Az esti órákban a vasútállomások felé vette az irányt szinte valamennyi, korábban Bécs felé gyalog útnak induló migráns. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Biatorbágy, 2015. szeptember 5. A Keleti pályaudvarról gyalogosan érkezõ, Nyugat-Európába tartó migránsok vonatra várnak a biatorbágyi vasútállomáson 2015. szeptember 5-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A csatorna tájékoztatása szerint a Keleti pályaudvarról szombat délben gyalog útnak indulók a biatorbágyi vasútállomáson fejezték be a menetelést, ahol este 8 óráig az összesen több mint ezer migráns fele már felszállt egy nyugatra tartó szerelvényre. Az állomáson maradók többsége egy fél órával későbbi vonattal folytatta útját, az ottmaradó néhány migránst pedig várhatóan a következő két szerelvény szállítja majd el.

Az M1 helyszíni tudósítója korábban arról számolt be, hogy az állomáson maradt menekültek feszült hangulatban várták a határ irányába tartó vonatokat. A peronon tartózkodókat rendőrsorfal védték a más irányba tartó szerelvényektől.

A Keleti pályaudvarról később elindult néhány száz, majd később szintén mintegy ezer fősre bővült csoport a Déli pályaudvar felé vette az irányt, ahol szintén vonatra szálltak. Az M1 tudósítójának legfrissebb tájékoztatása szerint este fél kilenckor az utolsó oda érkezett ember is felszállt egy Győr irányába tartó szerelvényre, amelyre Kelenföldön várhatóan további kétszáz migráns érkezik. Közlése alapján a MÁV három pluszvagont kapcsolt a vonathoz, amelynek utasai győri átszállással érhetik el a hegyeshalmi határátkelőt.

A reggel Bicskét elhagyó migránsok Tatabányán kapaszkodtak fel egy Hegyeshalom felé tartó szerelvényre.

A vámosszabadi befogadó állomásról ugyancsak reggel induló migránsok Károlyházán várnak a Hegyeshalom irányába haladó vonatokra.

Hajnal óta a debreceni nyílt befogadó tábort is tömegesen hagyják el a bevándorlók, akik egész nap, több vonattal indultak Budapestre.

 

[popup][/popup]