Ünnepélyesen levonjuk végre a horogkeresztes zászlót?

Írta: mazsihisz.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

A Mazsihisz közleménye a “Becsület napja” rendezvényeiről

Az idén is sor került a neonácik Becsület-napi emlékezésére Tökön, a híradások szerint horogkeresztes zászlót is felvontak a megemlékezők.

Nem vagyunk meglepve: a neonácik neonácikként viselkednek. Tudjuk: a törvényes kereteken belül megtehetik. Nyugodtan lehet a magyar főváros hídjait felrobbantó, lakosságának temérdek értelmetlen szenvedést okozó nácikat és nyilasokat, a magyar nép ellenségeit ünnepelni, ha mégoly undorító is. Lehet náci gyilkosokat hősöknek nevezni, ha van, akit rávisz a lélek.  De a horogkeresztes zászlót felvonni, horogkeresztes karszalagot viselni, másokban félelmet kelteni tilos és büntetendő.

Aki a Holokauszt után horogkeresztes zászlót húz fel a villanyoszlopra, az világosan jelzi, hogy helyesli a holokausztot. Magyarországon ez hivatalból üldözendő bűncselekmény. Kérjük a bűnüldöző hatóságokat, derítsék ki, hogyan kerülhetett sor nyíltan törvényszegő neonáci demonstrációra 2017 Magyarországán és indítsák meg a nyomozást az elkövetett, hivatalból üldözendő bűncselekmények felderítése érdekében.

A MAZSIHISZ azt kéri a nyomozó hatóságoktól, hogy szerezzenek gyorsan érvényt Magyarország Alaptörvényének, a hatályos jogszabályoknak.

Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége

 

[popup][/popup]