Uniós figyelmeztetés: terroristák vannak a menekültek között

Írta: Zsuppán András/valasz.hu/ - Rovat: Hírek - lapszemle

Uniós figyelmeztetés: terroristák vannak a menekültek között

Titkosszolgálati forrásokra hivatkozva figyelmeztetett az európai főügyészség vezetője, hogy az ISIS terroristákat rejtett el a Líbiából Olaszországba útnak indított menekültek között.

Becsempészik az Iszlám Állam terroristáit Európába a Földközi-tengeren keresztül a menekültek közé rejtve, figyelmeztet Michèle Coninsx, az Eurojust, vagyis az európai uniós igazságügyi együttműködési egység elnöke. A belga ügyésznő szerint az értesülés titkosszolgálati forrásokból származik, további részleteket azonban nem árulhatott el.

„A helyzet aggasztó, mivel nyilvánvaló, hogy az embercsempészet időnként a terrorizmus finanszírozását szolgálja, és a csempészetet néha arra használják fel, hogy az Iszlám Állam tagjai beszivárogjanak”, mondta Coninsx a Daily Mailnek.

Az Iszlám Államnak elsősorban Líbiában van módja rá, hogy terroristákat rejtsen el a menekültek közé, mivel a migránsokkal teli hajók olyan kikötőkből futnak ki, amelyeket már a terrorszervezet tart ellenőrzése alatt. Közéjük tartozik a megbuktatott diktátor, Kadhafi szülővárosa, Szirte, amit a polgárháborúban rommá lőttek. A veszélyre a londoni egyiptomi követ is figyelmeztetett.

A teljes cikk itt olvasható.

[popup][/popup]