Ultraortodoxok támadtak egy katonalányra Beit Semesben, a rendőrség mentette ki

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Átkozódva és köveket hajigálva támadt rá a tömeg egy izraeli katonalányra kedd este Beit Semes Jehuda HaNaszi negyedében.

Ultraortodoxok Beit Semesben (képünk illusztráció)

 Az ujkelet.live tudósítása szerint A katonalány a városban akart átszállni a kiképző bázisra tartó buszra. Több száz ultraortodox vette üldözőbe. Egy család a segítségére sietett, és végül a rendőrség kimenekítette.

,,A megállóban vártam a buszt, volt pár ultraortodoxok, akik szidtak és megfenyegettek” idézte fel a történteket a Kan közrádiónak. ,,Amikor a busz megérkezett, megfenyegették a sofőrt, hogy felgyújtják a buszt, ha felenged”.

„Elmentem onnan, sétálni kezdtem, ők pedig üldözőbe vettek. Hirtelen gyerekek, fiúk és felnőttek százai kezdtek kijönni a házakból, kiabálva, hogy ‘siksze’ és kövekkel és konzervdobozokkal dobáltak meg. Sarokba szorítva és tehetetlennek éreztem magam.”

,,Megláttam három lányt, és megkértem őket, hogy segítsenek rajtam, ők pedig azt mondták, ‘elrejtünk’.”

A gyerekek hazavitték és elrejtették, ám a tömeg a házhoz érve megpróbálta feltörni a zárat.

A katona kihívta a rendőrséget, és idővel a rendőrök megérkeztek, de nem rendőrautóval, hanem egy civil járművel, mert tartottak az erőszak újabb fellángolásától, valamint attól, hogy a katonát őrző családot esetleg kollaboránsnak fogják gondolni.

A katonát a lányoktól kapott szoknyába öltöztették és kimenekítették, ám ezt követően is folytatódtak a rendbontások és a rendőrökkel való összetűzések.

Teljes cikk

 

[popup][/popup]