Ukrajnából Budapestre helyezték át az izraeli Fauda sorozat forgatását

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Ukrajnából Magyarországra helyezi át forgatását az izraeli sikersorozat, a Fauda. A döntés hátterében az Oroszország és Ukrajna közötti fegyveres konfliktus fokozódó veszélyét jelölték meg. A színészek biztonsága miatt tehát a produkció Budapestre költözik.

Fauda, az izraeli sikersorozat

“A Fauda című izraeli sikersorozat a Moszkva és Kijev között fennálló válság miatt kénytelen elköltöztetni 5. évadának forgatását Ukrajnából, és Magyarországra áthelyezni” – közölték a producerek szerdán – írja a hetek.hu.

A sorozat izraeli forgatása az elmúlt hónapokban fejeződött be, és nem sokkal később el is kezdődött Kijevben. A forgatás most Budapesten folytatódik, miután az Ukrajna elleni orosz katonai fellépés miatti aggodalmak miatt a produkció új helyszínt keresett.

A műsor producerei még nem tudtak pontos dátumot megjelölni arra, hogy mikor is kezdődik majd a magyar forgatás, mivel az alternatív helyszínt csak a közelmúltban biztosították.

Hozzátették, hogy az Ukrajnából való kiköltözésről azért döntöttek, hogy a növekvő feszültségek közepette biztosítsák a stáb biztonságát.

A Fauda, arabul „káosz” című sorozatot Lior Raz és Avi Issacharoff közösen hívta életre. A műsor szinte azonnal népszerű lett, miután első évadát először bemutatták Izraelben 2015-ben. A Netflix online streaming oldal 2016-ban vette át, ahol mára 190 országban vált elérhetővé.

[popup][/popup]