Újabb összecsapások – ezúttal Dzseninben

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Hat palesztint megölt az izraeli hadsereg Dzseninben, az egyik ciszjordániai razzián, amelyben életét vesztette egy izraeli határőr-rendőrnő – jelentette a palesztin egészségügyi minisztérium, illetve az izraeli hadsereg vasárnap.

Dzsenin – a pokolgép robbanásának pillanata

A palesztin források szerint a hadsereg légicsapásában meghalt hat palesztin nem volt felfegyverkezve. A források szerint a városhoz közeli falvakban élő, út szélén ülő palesztinokat a levegőből támadták meg.

Az egészségügyiek hozzátették, hogy a halottak közül négyen testvérek voltak. A hadsereg jelentése szerint viszont terroristákat lőttek a levegőből, akik az izraeli csapatokra támadtak. A harci helikopter “gyanús területek felé lőtt”, miközben a sebesültek mentésében segédkezett.

Előzőleg Sáj Garmai, a határőr-rendőrség tisztje meghalt egy pokolgép felrobbanásakor egy katonai jármű közelében a biztonságiak szombat esti rajtaütésén a dzsenini menekülttáborban. A hadműveletben további három izraeli katona megsebesült, egyikük súlyosan.

Ciszjordánia szívében, Ofra településtől északra, az egyik helyi úton, agyonlőttek egy járművében utazó harmincéves férfit.

Az északi fronton, a libanoni határnál, szombaton a szokásosnál is hevesebb volt a rakétaháború. A libanoni síita Hezbollah milícia közzétett egy videót, amely sikeres rakétacsapásokat dokumentált Izrael Miron-hegyen fekvő légibázisa ellen.

Az izraeliek szombaton több tucat rakétavetőt, fegyverkészítő műhelyt és több alagút lejáratát találták meg a Gázai övezetben végrehajtott rajtaütéseken. Bét Lahiában megsemmisítették azt a helyet, ahonnan pénteken rakétákat indítottak Askelon felé. Bureidzs menekülttáborban, az övezet közepén, drónnal megölték a Nukba-kommandó négy palesztin harcosát, miközben fegyvereket rakodott egy járműbe, majd azon a környéken egy másik terroristával is végeztek. (MTI, Shiri Zsuzsa)

[popup][/popup]