Új zsidó rádió indul?

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Breuer Péter pályázik a Civil Rádió korábbi frekvenciájára.

Kép: Heti TV

Breuer Péter, a Heti TV és a Breuerpress hírügynökség tulajdonosa, a rádió ötletgazdája azt mondta a Media1 érdeklődésére kedden este, hogy a Klubrádió által jelenleg használt FM 92,9 MHz és a Klubrádió évekkel ezelőtt használt frekvenciájára, a hamarosan szintén megpályáztatott FM 95,3 MHz-re nem pályázik, méghozzá lelkiismereti okokból, mivel dolgozott korábban a Klubrádiónak mint közel-keleti tudósító.

Breuer azért nem tartja aggályosnak, hogy elinduljon a budapesti FM 98,0 MHz-ért, mivel az nagyjából egy éve üresen áll. (Ezt a frekvenciát a Civil Rádió használta korábban, de a Médiatanács nem hosszabbította meg a rádió jogosultságát, majd a Civil Rádió megtámadta a döntést, de a bíróságon az NMHH Médiatanácsának adtak igazat.)

Breuer Péter azt mondta, új rádióját azért 7×24 néven tervezi elindítani mivel a hét minden napján, 24 órában sugároz majd. A 7×24 egy zsidó közösségi rádió lesz, benne sok beszéddel, fél óránként hírekkel, információkkal, közte pedig közel-keleti, akár pörgősebb arab zenékkel is.  A rádió célja, hogy összehozza az embereket, párbeszédet teremtve zsidók és keresztények között is.

Breuer azt is mondta, rádiójába, ha elnyer hozzá frekvenciát, nem enged majd be szélsőségeket, így a Mi Hazánk Mozgalom és a Jobbik képviselői biztosan nem léphetik át a médium ajtaját.

Teljes cikk

[popup][/popup]