Új fertőzési rekord és szigorú zárlat Izraelben

Írta: ujkelet.live - Rovat: Hírek - lapszemle

Csütörtökön ismét rekordot döntött az új fertőzöttek száma: 7755 új esetet regisztráltak.

 A kiürült Tel Aviv

A kormány koronavírus-projektmenedzsere, Ronni Gamzu professzor csütörtökön ismét hangsúlyozta, hogy ellenzi az új zárlati korlátozásokat, amik szerinte hatalmas károkat fognak okozni a gazdaság számára.

Az új rendeletek pénteken délután 2 órakor lépnek érvénybe, és közel minden vállalkozás bezárását, a kimenő repülőforgalom leállítását, az imák és tüntetések szigorú korlátozását és a tömegközlekedés drámai csökkentését fogják eredményezni. A lakosság egy kilométernél távolabb nem merészkedhet az otthonától, kivéve létszükség esetén.

„A zárlat enyhébb szigorítását javasoltam, de a kormány másként döntött, és ezt tiszteletben tartom” – mondta Gamzu Jeruzsálem vírus gócpontjain tartott körútja során. „Nyilvánvaló, hogy ha szorosabb zárlatot alkalmazol, az jelentősen lassítja a fertőzési rátát, de a gazdasági költségei óriásiak. Ennek ellenére a kormánynak meg van a felhatalmazása arra, hogy alkalmazza. Alapos megfontolás után hozták meg a döntést, és ha szorosabb zárlat mellett döntöttek, hát rendben van. Ezzel folytatjuk. Ez segít megállítani a fertőzéseket”.

„A morbiditási arány nagyon aggasztó… Ez egy üzenet a nyilvánosság számára. Ha a kormány eljutott odáig, hogy minden kereskedelmi és gazdasági tevékenységet hermetikus pecsét alá helyez, az mond valamit arról, hogy a fertőzés milyen mértékű”.

Teljes cikk

 

támogatás
Pop up banner1

Címkék:Izrael, koronavírus, zárlat

[popup][/popup]