Tüzet nyitottak a Dimentman gyilkosainak házát feltérképező izraeli csapatokra

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

Az éjszaka folyamán az izraeli erők a Menase Területi Dandár területén lévő Szilát al-Harithija palesztin faluban (Szamária, Palesztin Hatóság) tevékenykedtek, hogy feltérképezzék a 2021. december 16-án, csütörtökön a szamáriai Chomes elágazásnál elkövetett halálos fegyveres támadással gyanúsított terroristák otthonát, közölte az Izraeli Védelmi Erők Twitteren.

IDF akcióról készült felvételt (Forrás: Twitter)

A fejleményeket az ujkelet.live ismerteti.

A méréseket azért hajtották végre, hogy megvizsgálják a házak lebontásának lehetőségét.

A művelet során lövéseket adtak le az izraeli csapatokra, akik viszonozták a tüzet. Izraeli katona nem sérült meg az akció során.

A hadsereg nyilatkozata megjegyzi, hogy a munkálatok során zavargás tört ki, amelynek során több tucat lázadó kövekkel és robbanóanyagokkal dobálta az izraeli csapatokat, akik tömegoszlató eszközökkel és lövésekkel reagáltak.

Csütörtök este két fegyveres terrorista tüzet nyitott egy járműre, benne három jesiva hallgatóval Chomes bejáratánál. A támadásban Jehuda Dimentman, egy 9 hónapos gyermek 25 éves apja meghalt, két tanuló társa pedig könnyű sérüléseket szenvedett.

Vasárnap hajnalban az izraeli biztonsági erők razziákat hajtottak végre a szamáriai Szilát al-Harithija faluban, Dzsenin közelében, és legalább hat embert letartóztattak a terrortámadással kapcsolatban.

A Sabak (Sin Bét) biztonsági szolgálat szerint a gyanúsítottak a Palesztin Iszlám Dzsihád terrorcsoporthoz tartoztak.

ujkelet.live

Címkék:IDF, Izrael

[popup][/popup]