Törökország: őrizetbe vették az izraeli futballistát, aki a száz napja fogvatartott túszok felé tett egy gesztust

Írta: ujkelet.live - Rovat: Hírek - lapszemle

Naftali Bennett, volt miniszterelnök elítélte a török kormányt, azt követően, hogy őrizetbe vettek egy izraeli focistát – aki gólt szerzett Antalyaspor csapatának – csak azért, mert emlékeztetni mert a Hamász által 100 napja túszként fogva tartott izraeliekre.

Ezt követően, elszabadult a pokol – a nemzeti labdarúgó-szövetség elítélte, csapata bejelentette, hogy felfüggesztették, majd azt, hogy kirúgják. És mindennek tetejébe a török rendőrség letartóztatta, és jelenleg kihallgatáson van.

“Igen, ezért az egyszerű gesztusért. Ez itt Törökország 2024. Szégyellje magát, török kormány,” – írta Bennett X-en.

Valójában annyi történt, hogy az Antalyaspornál focizó Szagi Jehezkel, miután gólt szerezett csapatának a Trabzonspor elleni Super Liga mérkőzésen, csuklókötésén felmutatta a “100 nap” feliratot az október hetedikei mészárlások óta eltelt időszak, és a Hamász fogságában maradt túszok iránti szolidaritásként. A török szurkolók és a helyi média nyomására a klubelnök bejelentette, hogy Jehezkel szerződését felbontják.

Emellett, az izraeli válogatott csatárát őrizetbe vették és kihallgatták. Jilmaz Tunç török igazságügyi miniszter vasárnap bejelentette, hogy vizsgálatot indít a játékos ellen.

“Láttam, hogy Szagiv Jehezkel undorító módon támogatja az Izrael által Gázában végrehajtott mészárlást. Az antalyai ügyészség vizsgálatot indít ellene a közérzület megsértése miatt. Ismét elítélem a mészárlást, amelyet Izrael 100 napja folytat a palesztinok ellen,” – írta Tunç a közösségi médiában.

A Török Labdarúgó Szövetség szintén elítélte Jehezkelt, és közölte, hogy “fegyelmi eljárást fog indítani ellene.”

Teljes cikk

 

[popup][/popup]