Terrortámadás Szamáriában – egy katona meghalt

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Vállon lőtték és súlyosan megsebesítették a Goláni felderítő dandár egyik harcosát kedden a Ganot csomópontnál, Savei Somron közelében.

Erről tudósít az ujkelet.live. A helyszíni ellátást követően a katonát a kfar szavai Meir Orvosi Központba szállították, ahol később belehalt sérüléseibe.

A terrortámadásról készült felvételeken látható, ahogy a terrorista járművével elhalad egy katonai poszt mellett, fegyvert húz és lő, majd gyorsan tovább hajt. Az Izraeli Védelmi Erők átfésülik a közeli Deir Saraf falut (Palesztin Hatóság területe).

A támadás közelében felvonulást tartottak Szamária felszabadításának 55. évfordulója alkalmából a Savei Somron csomóponttól a szebastiai vasútállomásig, közéleti személyiségek, rabbik és a Kneszet tagjainak részvételével.

Az “Oroszlán barlangja” sechemi csoport vállalta a felelősséget a terrortámadásért, mely fiatal bűnözőkből áll, akik a palesztin biztonsági szervek elégtelen irányítása miatt felbátorodtak. Elsősorban a Tiktok miatt kerültek a figyelem középpontjába. Céljuk, hogy megakadályozzák vagy megnehezítsék az Izraeli Védelmi Erők Sechemben végzett műveleteit.

Teljes cikk

 

[popup][/popup]