Terrortámadás Ofránál: hét sérült, egy csecsemő állapota reggelre rosszabbra fordult

Írta: ujkelet.live - Rovat: Hírek - lapszemle

A csecsemő állapota, akit az orvosok a terrortámadásban súlyosan megsérült édesanyja miatt vasárnap este császármetszéssel világra segítettek, reggelre rosszabbra fordult.

Helyszíni felvétel ( Forrás: Izraeli Védelmi Erők)

A várandós nő súlyosan megsérült, amikor egy elhaladó palesztin autóból tüzet nyitottak egy buszmegállóban várakozó csoportra Ofra zsidó közösség bejáratánál Szamáriában. Hat másik személy is megsebesült a támadásban. A terroristák elmenekültek a helyszínről, az izraeli hadsereg nagy erőkkel keresi őket.

“A tegnapi fegyveres támadást követően Ofra bejáratánál, az Izraeli Védelmi Erők, a Határrendőrség és a biztonsági erők átfogó keresést folytatnak a környező falvakban a terroristák utáni hajtóvadászat részeként,” nyilatkozta az izraeli hadsereg szóvivője hétfő reggel.

A kisfiút vasárnap este a terhesség 30. hetében császármetszéssel segítették világra, és azonnal a jeruzsálemi Shaare Zedek Orvosi Központ koraszülött osztályára került.

Kezdetben azt mondták, “stabil” állapotban van, de a kórház hétfőn azt nyilatkozta, hogy a baba állapota romlott, lélegeztetőgépre csatlakoztatták, és az újszülött intenzív osztályon kezelik.

A 21 éves anya vasárnap késő este műtéten esett át, hétfő reggel a kórház közölte, hogy állapota stabilizálódott.

Ugyanakkor Yonatan HaLevy professzor, a Shaare Zedek orvosigazgatója figyelmeztetett arra, hogy mind az anyának, mind a gyermeknek “hosszú utat kell megtenniük, hogy túl legyenek az életveszélyen.”

“Sokkos állapotban érkezett és sok vért veszített,” – mondta Dr. Alon Schwartz, a kórház sebésze. “Az alsó gyomor területén érte a lövés.”

“Egy terhes nő, aki ilyen sok vért veszít, nem tudja biztosítani a gyermeke számára szükséges oxigént,” – közölte Schwartz hétfőn a katonak rádióban.

A sebész azt is elmondta, hogy az anya visszanyerte az eszméletét és a mozgás jeleit mutatta, de még mindig életveszélyben van.

Reggel a Hadassah Ein Kerem kórház közölte, hogy a sérült nő férjét megműtötték, állapota stabil.

?? נועם אמיר on Twitter

תיעוד פיגוע הירי בצומת עפרה. המצוד אחר המחבלים נמשך. @arutz20 https://t.co/8O1pR1V345

A támadásról készült biztonsági kamera felvételén látszik, ahogy egy fehér autó lelassít, az utasok tüzet nyitnak a csoportra, majd elhajtanak.A terrortámadást üdvözölte a Gázai övezetet irányító Hamász terrorszervezet.

“Nagyra értékeljük az áldott lövöldözést, amely bizonyítja, hogy az ellenállás a megszállt Ciszjordániában [Júdea és Szamária] is jelen van, annak ellenére, hogy megpróbálták elpusztítani. Ez az akció azt is jelzi, hogy az ellenállás képes sérülést okozni az ellenségnek és be tud hatolni a legérzékenyebb biztonsági helyei erődítményeibe is,” – tette hozzá a csoport.

Teljes cikk.

[popup][/popup]