Terrortámadás egy izraeli ipari parkban, két halott

Írta: ujkelet.live - Rovat: Hírek - lapszemle

Két izraeli meghalt, egy súlyosan megsérült vasárnap reggel, amikor egy arab fegyveres tüzet nyitott a szamáriai Barkan Ipari Parkban (Észak-Ciszjordánia).

Az áldozatok közül kettő – 30-as éveikben járó férfi és nő – eszméletlen és kritikus állapotban volt, amikor a mentősök a helyszínre értek. Az Izraeli Védelmi Erők később közölte, hogy mindketten meghaltak.

A harmadik sérültet, egy 54 éves nőt súlyos de stabil állapotban a petach tikvai Beilinson Kórházba szállították. A kórház szóvivője szerint az áldozat hasi sérüléssel került hozzájuk, állapota közepesen súlyos de nincs életveszélyben.

A hadsereg és a helyi rendőrség hajtóvadászatot indított a terrorista után, aki elmenekült a helyszínről.

Az elkövető, egy 23 éves arab a Tulkarem melletti Shuweika lakosa (Palesztin Hatóság területe).

Az előzetes vizsgálat szerint a terrorista egy M-16-os fegyverrel érkezett az ipari terület egyik részlegére. Felment a második emeletre, tüzet nyitott, és megsebesített három személyt.

“A barkani lövöldözés új fejezetet nyitott ciszjordániai ellenállásunkban,” nyilatkozta a Gázai övezetet irányító Hamász terrorszervezet. “Az incidens bizonyítékul szolgál arra, hogy a Palesztin Hatóság kísérletei sikertelennek bizonyultak a kapcsolatok normalizálására a cionista megszállóval. A palesztin ifjúság harcot akar.”

Az Áriel melletti Barkan Ipari Park üzletei 8000 személyt foglalkoztatnak kb fele-fele arányban izraelieket és arabokat.

 

Címkék:palesztin terror

[popup][/popup]