Tel-Avivot is lövik Gázából – első ízben nagy hatótávolságú rakétákkal

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Rakétatámadása figyelmeztető rakéták szólnak Tel Avivban, robbanásokat hallani.

Gáza – izraeli rakéta után

Tel-Avivban és a szomszédos Ramat Ganban és Givatayimban is megszólaltak a szirénák.

Bat Yamban és Holonban is figyelmeztettek a támadásra.

Gázából nagy hatótávolságú rakétákkal támadnak – mint a Times Of Israel írja: első ízben fordul elő ilyesmi.

Izrael közzétette az első felvételeket arról, ahogy a palesztin Iszlám Dzsihád állásait támadják.

Emanuel (Mannie) Fabian on Twitter: “IDF publishes footage of the strikes against the PIJ rocket launching sites across Gaza pic.twitter.com/Jh4TQhUkFk / Twitter”

IDF publishes footage of the strikes against the PIJ rocket launching sites across Gaza pic.twitter.com/Jh4TQhUkFk

Szderotban kilenc rakétát hárított el a Vaskupola, egy házat ért találat, személyi sérülést nem jelentettek.

יוני בן מנחם yoni ben menachem on Twitter: “ירי הרקטות מעזה לפני זמן קצר לעבר ישראל.צבע אדום נשמע – בעוטף , שדרות, אשקלון pic.twitter.com/WoPw8iVoLT / Twitter”

ירי הרקטות מעזה לפני זמן קצר לעבר ישראל.צבע אדום נשמע – בעוטף , שדרות, אשקלון pic.twitter.com/WoPw8iVoLT

Askelonban az óvóhelyre sietők közül ketten sérültek meg.

*

Gázából mintegy harminc rakétát indítottak Izrael felé, miután az izraeli légierő újabb légicsapással ismét egy páncéltörő rakétát kilőni szándékozó osztaggal végzett a Pajzs és nyíl hadműveletben szerdán – jelentette a helyi média szerda délután.

Az izraeli hadsereg közzétette az Iszlám Dzsihád osztag elleni legújabb légicsapásról készített felvételeket. Egy olyan járműre lőttek, amelyen a szervezet több munkatársa egy rakétakilövő-hely felé tartott.

Palesztin médiajelentések szerint legkevesebb egy ember meghalt a légicsapásban. Ezt követően a Pajzs és nyíl hadművelet keddi kezdete óta először megszólaltak a légvédelmi szirénák Askelonban és a Gázai övezettel szomszédos térségben, összesen mintegy harminc rakétát lőttek Izrael felé az övezetből.

A Szderotra irányzott kilenc rakéta mindegyikét elfogta a Vaskupola légvédelmi rendszer, amelynek ellenrakétaindító-egységeit már kedden kitelepítették a veszélyeztetett területekre. A gázai rakéták után nem jelentettek izraeli személyi sérüléseket, és anyagi kár sem keletkezett.

Az izraeli hadsereg kedd hajnalban a Pajzs és nyíl néven elindított hadműveletben megölte a Gázai övezetben található Iszlám Dzsihád iszlamista terrorszervezet három katonai vezetőjét egy héttel azután, hogy ez a szervezet az övezetből több mint száz rakétát lőtt ki Izraelre. (MTI, Shiri Zsuzsa)

[popup][/popup]