Szóváltás a kormány és a szélsőjobb között a parlamentben

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A Magyar Nemzet ismerteti Dúró Dóra, a szélsőjobboldali Mi Hazánk mozgalom képviselőjének parlamenti felszólalását.

Dúró Dóra (Forrás: facebook)

Dúró kifogásolta, hogy pártjának elnöke, Toroczkai László le van tiltva a facebookról. Hangoztatta: „egy óriási multicég brutálisan beavatkozik a magyar választásokba, közéletbe, amit a kormány és a magát demokratikusnak nevező ellenzék is ölbe tett kézzel néz.”

Répássy Róbert, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára „egyértelművé tette, hogy a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy a véleményszabadságot ne korlátozzák nemzetközi médiabirodalmak, elismerte viszont, hogy erre kevés eszköze, ráhatása van.”

A Dúró-féle párt politikájáról viszont azt mondta, „az út, amin a Mi Hazánk jár, nem új és több kudarc övezi, mint amennyi siker, hiszen Harmadik út néven a MIÉP és a Jobbik választási szövetséget kötött, amely 2006-ban mindössze 2,2 százalékot ért el a választáson.

A Magyar Nemzet szerint „az államtitkár végül vörös vonalként jelölte meg az antiszemitizmust és a rasszizmust, amelyek ellen a kormány zéró toleranciát hirdetett. – Minden olyan megnyilvánulás, amely a Harmadik út 2006-os programját jellemezte, az ma sem fogadható el a kormány számára – szögezte le Répássy Róbert.”

Teljes cikk

[popup][/popup]