„Szinte minden otthonban, kórházban és iskolában terrorral szembesülünk”

Írta: ujkelet.live - Rovat: Hírek - lapszemle

Az Izraeli hadsereg korábban a nap folyamán arról számolt be, hogy a Gáza déli részén bevetett Kirjati Páncélosdandár és az 55. Ejtőernyős-dandár tartalékosai a Hamász terrorszervezet északi és keleti zászlóaljainak számos Hamász-harcosát megölték Khan Juneszben, és jelentős mértékben megrongálták főhadiszállásukat, megakadályozva, hogy nagyszabású támadásokat hajtsanak végre az izraeli erők ellen.

פעילות כוחות צה”ל בחאן יונס | את”צ

Uploaded by עדכוני צה”ל on 2024-01-04.

A hadsereg felvételeket tett közzé a csapatokról, akik Hamász fegyvereseket öltek meg alagutakban, és őrizetbe vették a terrorcsoport elit Nukba erőinek több tagját.

„Szinte minden otthonban, kórházban és iskolában terrorral szembesülünk. Erőink még azokat a terroristákat is likvidálták, akik egy iskola földalatti alagútjából bukkantak fel”.

A Kirjati-dandár parancsnoka, Mickey Sarvit ezredes szerint a bevetési területükön „nincs veszélytelen infrastruktúra”.

A tartalékos csapatok megtalálták és megsemmisítették a Hamász egyik alagútbejáratát, amely egy több száz méteres földalatti átjáróhoz vezetett Khan Junesz térségében.

Sarvit szerint a csapatok mintegy 20 Hamász-operatívot, köztük egy századparancsnokot öltek meg az alagútban.

Öt nukbás megszökött az alagútból és megadta magát a csapatoknak.

A terroristák, akik megadták magukat, azt mondták a helyszíni kihallgatóknak, hogy a Hamász földalatti búvóhelyei elleni csapások során számos operatív meghalt, köztük két századparancsnok a Hamász északi és keleti Khan Junesz zászlóaljából.

Teljes cikk

[popup][/popup]