Szélsőjobbosok fenyegetik a turul-szobrot eltávolítani kívánó, megválasztott polgármestert

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A Kétfarkú Kutyák frissen megválasztott XII. kerületi polgármestere, Kovács Gergely minden valószínűség szerint darázsfészekbe nyúlt a kerület sokat vitatott Turul szobrának elbontási tervével.

Kovács Gergely, a XII. kerület megválasztott polgármestere

Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke már pár órával később megüzente neki, hogy ha megpróbálja eltávolítani a szobrot, „velünk szemben fogja találni magát!”

A náci karlendítős képével elhíresült Megafon-influenszer, Trombitás Kristóf pedig csak annyit írt Facebookon: hallod Kovács, próbáld meg elbontani a turult. tényleg, csak próbáld. itt leszünk” (sic!) – írja a hvg.hu.

Nem ez lenne az első alkalom, hogy a hegyvidéki Turulhoz megmozdulást szervezne a szélsőjobb, akik alatt nemcsak a Mi Hazánkat kell érteni.

Mint ismeretes, Kovács Gergely a választás éjszakáján jelezte: szoborparkba fog kerülni a vitatott emlékmű.

A politikus a Partizánban nyilatkozva jelezte, megpróbálnak majd olyan megoldást találni, ami minél több embernek jó, de Toroczkai László valószínűleg nincs a listán. Ő már hétfőn hadüzenetet küldött az az MKKP társelnökének, és a közelmúlt szélsőjobboldali megmozdulásaira visszaemlékezve ez valószínűleg nem üres fenyegetés.

[popup][/popup]