Schwezoff Dávid ellenáll

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A Budapesti Zsidó Hitközség ügyvezetője, Schwezoff Dávid, a lemondatása céljából összehívott rendkívüli közgyűlési meghívó nyilvánosságra kerülése után az alábbi nyilatkozatot tette közzé a BZSH honlapján:

Schwezoff

Az elmúlt napon dr.Kardi Judit BZSH elöljáró arról tájékoztatta a közgyűlés tagjait, hogy január 15-re rendkívüli közgyűlést hív össze a Síp utcába.

Schwezoff Dávid a BZSH Ügyvezető Igazgatója az alábbi tájékoztatást adja a közgyűlés összehívásával kapcsolatban.

“Dr. Kardi Judit elöljáró asszony „közgyűlési” összehívási kísérletére az alábbi tájékoztatást adom:

Az alapszabály a rendkívüli közgyűlés összehívására speciális szabályokat alkalmaz, eszerint a rendkívüli közgyűlést a Hitközség elnöke, a vezető elöljáró vagy az ügyvezető igazgató jogosult összehívni. (23. § második mondat)

A rendkívüli közgyűlés összehívására elöljáró nem jogosult.

Ezen felül a BZSH egyhangúlag az alábbi határozatot hozta 2014. december 10.-én, mely elöljárósági ülésen dr. Kardi Judit elöljáró asszony is jelen volt.

6./2014.12.10. BZSH elöljárósági határozat:
A BZSH elöljárósága egyhangúlag az alábbi határozatot hozta: A BZSH elöljárósága – figyelemmel a Választási Bizottság 2014. november 27.-én kelt javaslatára – akként dönt, hogy a BZSH tartson előrehozott, tisztújító, rendes választásokat 2015. március 1. napjáig bezárólag.  A választási szabályzat esetleges megújítására ezt követően kerüljön sor. Jelen határozat kivonat megküldésével az elöljáróság felkéri a választási bizottság elnökét, hogy saját ajánlásuk és a jelen elöljárósági határozat alapján a választások lefolytatására a szükséges intézkedéseket tegye meg.

Ennek megfelelően a BZSH választási bizottsága a rendes, tisztújító a választásokat 2014. december 18. napján kiírta, erről a körzeti elnökök értesültek.

Fentiek alapján a fenti „közgyűlési” összehívási kísérlet nem alapszabályszerű, egyben okafogyott is.”

[popup][/popup]