Január 15-én hívják vissza Schwezoffot?

Írta: MTI / Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Rendkívüli közgyűlésen dönt a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) Schwezoff Dávid ügyvezető igazgató visszahívásáról január 15-én – olvasható a BZSH képviselő-testületi tagjainak szóló meghívóban.

A meghívó szerint, amelyet a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége juttatott el hétfő este az MTI-hez, a közgyűlésen titkos szavazással döntenek majd a BZSH ügyvezetőjének visszahívásáról.

Schwezoff Dávid, a BZSH új erős embere

Schwezoff Dávid

A napirendi pontok között szerepel a “szavazás eredményétől függően megbízott ügyvezető igazgató kinevezése”, valamint az ügyvezető igazgató kötelezése, hogy írjon ki választást a jelenleg betöltetlen vezető tisztségviselői posztokra.

A BZSH 2014. október 29-i közgyűlésén már szavazott az ügyvezető visszahívásáról, a szavazás akkor megerősítette tisztségében. Az októberi közgyűlés döntésének értelmében a visszahívást kezdeményező Tordai Péter kényszerült távozni elnöki székéből. A BZSH elnöki tisztsége azóta betöltetlen.

Schwezoff Dávidot a BZSH 2014. július 3-i közgyűlésén választották meg a szervezet ügyvezető igazgatójává az áprilisban lemondott Zoltai Gusztáv helyére. Megválasztása után derült ki róla, hogy transzvesztita előadóként és katolikus kántorként is tevékenykedett.

BZSH rendkívüli közgyűlés

A sokak által várt meghívó

 

 

[popup][/popup]