Schweitzer József: Rendkívüli közgyűlés, rendkívüli helyzetben

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Dr. Schweitzer József, nyugalmazott országos főrabbi, levélben szólt a BZSH képviselőtestületi tagságához,

arra kérve a küldötteket, hogy a január 15-i, Rendkívüli Közgyűlésen jelenlétükkel és szavazatukkal képviseljék saját közösségüket és a teljes magyar zsidó közösség álláspontját. Az alábbiakban a főrabbi levelét közöljük.


Schweitzer József


Tisztelt Küldöttek! Kedves Hittestvéreim!

Betegágyamról írom ezeket a sorokat. Mostani egészségi állapotom nem teszi lehetővé számomra, hogy részt vegyek, a 2015. január 15-re összehívott Rendkívüli Közgyűlésen.

A Rendkívüli Közgyűlést rendkívüli helyzetben hívtuk össze 25 küldött-társammal. A Közgyűlés tétje is rendkívüli: meg kell akadályoznunk, hogy Schwezoff Dávid tovább folytassa lejárató hadjáratát Közösségünk vezetői és tagjai ellen.

A magyar zsidó közösség, amelynek Önök képviselői e testületben – látva Schwezoff ámokfutását – minden lehetséges fórumon jelezték, hogy ebből elegük van, ebből nem kérnek.

Nagyon kérem Önöket egyenként, hogy vegyenek részt a Rendkívüli Közgyűlésen és jelenlétükkel és szavazatukkal képviseljék az Önöket delegáló kisebb közösséget és a teljes magyar zsidó közösség álláspontját.

Hittestvéri üdvözlettel:
Dr. Schweitzer József
Ny. országos főrabbi

A szöveg eredetije a Mazsihisz honlapján olvasható.

[popup][/popup]