Scarlett Johansson Izrael és a bojkott

Írta: amichay.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

Scarlett Johansson az elmúlt napokban egycsapásra szerzett magának néhány barátot és jó sok ellenséget. Az akció neve: SodaStream.

Scarlett-Johansson-mint-a-SodaStream-arca

Scarlett Johansson mint a SodaStream arca

A SodaStream egy otthoni szódakészítő készülék, a márkát 1903-ban alapították Londonban. A felsőközéposztály kedvelt terméke volt, hírek szerint még a királyi család is használta. A huszas években már különböző ízesítőket is lehetett hozzá kapni, az ötvenes években pedig már Nagy-Britannián kívül is forgalmazták.

Izraelbe 1978-ban érkezett először, de nem tudták megvásárolni a márkanevet , ezért Soda Club néven gyártották, és 1992-ben már exportálták is, ezzel nemzetközi versenytársaikká váltak a brit cégnek. 1998-ban Soda Club megvásárolta a SodaStream márkát, de 2006-ra vészesen csökkent a népszerűsége. Ekkor vette meg a céget Daniel Birnbaum, és a újrafogalmazta a márkát.

Az új jelszó az egészség és a környezetvédelem volt, a márka arcai pedig olyan hírességek, mint Susan Sarandon, Tori Spelling.

“1. Kevesebb hulladékot termel, mint a dobozos üdítőitalok és műanyag palackos üdítők.
2. Kevesebb szennyezőanyag kerül a légkörbe, mint az üdítős palackok szállítása közben a gyártótól a háztartásokig.
3. Különböző tanulmányok kimutatták, hogy az otthoni szódakészítés 100 x kevesebb szennyeződést okoz a természetben, mint a csomagolt palackos üdítők.

A SodaStream környezetbarát, hiszen meggátolja a hagyományos palackos üdítők gyártásakor, csomagolásakor és szállításakor keletkezett szennyeződések többségének kialakulását.”

Izraelben egy népszerű víztisztítót is forgalmaznak.  A cég rohamos ütemben fejlődött, népszerűsége növekedett az egész világon – 42 országba exportálják (Magyarországon is lehet kapni), 2011-ben az éves árbevétele egymilliárd dollár fölött volt már. 2010-2011-ben a NASDAQ-on 370 millió dollár értékben jegyezték.

A teljes cikk itt olvasható.

Címkék:Izrael

[popup][/popup]