Róna Tamás: A kormány mindent megtesz a traumatizált zsidóságért

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Róna Tamás rabbi a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának nyilatkozott.

Róna Tamás

Róna szerint a mai magyarországi zsidóság traumatizált, génjeikben hordozza a 76 évvel ezelőtti eseményeket. A jelenlegi kormány pedig mindent megtesz, hogy ez a traumatizált kisebbség a lehető legjobb körülmények között élhesse meg a vallását és emlékezhessen veszteségeire.

Szerinte maga a neológ zsidóság vezetője, Heisler András és a maga köré gyűjtött, érdekvezérelt vallási és világi vezetők játszanak rá a zsidóság traumájára.

„Heisler úr kettős játékot játszik. Kinyújtja a kezét az állami milliárdokért, hogy saját eredményeként korteskedhessen az állami támogatásokból finanszírozott projekteken. Közben azonban befelé folyamatosan kijátssza az antiszemita kártyát” – fogalmazott a főrabbi.

Kiemelte, Heisler félelemkeltéssel próbálja maga mellé állítani a zsidókat, azt sulykolja, hogy a miniszterelnök született antiszemita.

Róna Tamás azt mondta, ez hazugság, hiszen a zsidóság sohasem élhetett akkora biztonságban, soha nem volt ilyen színes a zsidó közélet, mint ma. Kijelentette, Heisler úr nem hibát követ el, hanem bűnt, amikor a kormány ellen „tüzeli” a zsidóságot.

hirado.hu

Címkék:Róna Tamás

[popup][/popup]