Robbanóanyagot és antiszemita irodalmat találtak az iskolarobbantással fenyegetőző német tinédzser lakásán

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A német rendőrség robbanóanyagot és antiszemita, szélsőjobbos írásokat talált egy őrizetbe vett tizenhat éves diák otthonában, akit azzal gyanúsítanak, hogy bombamerényletet tervezett Essen város egyik középiskolája ellen – adta hírül csütörtökön a Tagesschau hírportál.

A Don Bosco gimnázium Essenben

A szóban forgó Don Bosco gimnázium másnap zárva maradt.

A 16 éves fiú állítólag azt mondta egy diáktársának, hogy bombákat akar elrejteni az iskolában. A WDR információi szerint azzal fenyegetőzött, hogy hamarosan mindannyian meghalnak. A WDR információi szerint a diáktárs először egy tanárhoz fordult, aki értesítette az iskola vezetőségét. Az iskola vezetősége értesítette a rendőrséget.

A 16 éves fiú szobáját átkutatták. A nyomozók házilag készített lőfegyvereket és bombák építéséhez szükséges egyéb kellékeket találtak. Reul belügyminiszter szerint többek között egy számszeríjat, valamint 16 csövet, időzítőket és “robbanóanyag-keverékeket” foglaltak le. A csövek egy része szögekkel volt megtöltve.

A Rundschau Online értesülése szerint – fenti ügytől függetlenül – nyomozás folyik a Köln melletti Bocklemünd zsidó temetőjében elkövetett gyújtogatásos akció tettese ellen. Valaki gyúlékony anyagot öntött a temető falára. A rendőrség azt vizsgálja, mennyiben tekinthető az incidens gyűlölet-bűncselekménynek.

JTA – Bassa László

[popup][/popup]