Riport: Abbász találkozni akart Bidennel, de kosarat kapott

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A Fehér Ház elutasította Mahmúd Abbász palesztin elnök találkozóra irányuló kérését a múlt héten, állítják amerikai és palesztin források a Walla és az Axios riportere, Barak Ravid szerint.

A Palesztin Hatóság elnöke, Mahmúd Abbász az ENSZ BT-ben 2020. február 11. Forrás: Youtube

Szokatlan – írja az ujkelet.live –, hogy egy amerikai elnök elutasítja a palesztinok ilyen irányú kérését, és ez további jelzésnek tekinthető arra nézve, hogy az izraeli-palesztin kérdés mennyire alacsony helyen szerepel Joe Biden elnök külpolitikai prioritási listáján, jegyezte meg Ravid.

Néhány héttel ezelőtt, amikor Abbász és tanácsadói mérlegelték, hogy személyesen látogassanak-e az ENSZ-be, úgy döntöttek, hogy megvizsgálják annak lehetőségét, hogy New Yorkban vagy röviddel később Washingtonban találkozzanak Bidennel.

A Fehér Ház azonban közölte a palesztinokkal, hogy Biden nem fog kétoldalú találkozókat tartani New Yorkban, és ütemterve nem tesz lehetővé egy találkozót Washingtonban, állították amerikai és palesztin források.

Ez is hozzájárult ahhoz, hogy Abbász úgy döntött, nem utazik New Yorkba, és inkább egy rögzített beszédet küldött, tette hozzá a forrás.

Bár Biden csak rövid időre látogatott New Yorkba, végül három kétoldalú találkozót tartott.

Teljes cikk

[popup][/popup]