Rendőrség: Sporteseménynek beállított militáns, neonáci rendezvény

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A rendőrséghez érkezett állampolgári bejelentés szerint 2023. május 6-án, egy pontosan meg nem nevezett magyarországi helyszínen – a közösségi médiában közzétett plakát szerint Budapesten – rendezik meg az European Fight Night (EFN) küzdősport rendezvényt.

“A sporteseménynek beállított militáns, neonáci, küzdősport rendezvény ténylegesen egy szélsőjobboldali találkozó, melyre várhatóan több száz radikális szimpatizáns érkezik Európa országaiból. A korábbi European Fight Night események történései alapján okkal feltételezhető a náci ideológia, a nyílt antiszemitizmus, a rasszizmus megjelenése nem kizárólag az eseményre korlátozva.

Magyarország – közismerten jelentős eredményeket elérve – zéró toleranciát hirdetett ezekkel a jelenségekkel szemben, melyeket a jog eszközeivel is üldöz. A szélsőséges megnyilvánulásokkal szemben a rendőrség határozottan, ellentmondást nem tűrően, az elkövetés súlyának arányában fog fellépni.

A kiegyensúlyozott, szélsőségektől mentes közrend és közbiztonság fenntartása érdekében a rendőrség a szükséges intézkedéseket megtette” – fogalmaz a közlemény.

[popup][/popup]