Rálőttek egy izraeli katonákat szállító buszra a Jordán-völgyben

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Lövéseket adtak le vasárnap egy elhaladó járműből egy buszra az 578-as úton, a Jordán-völgyben, megsebesítve a sofőrt és több katonát.

Forrás: Twitter

A Magen David Adom mentőszolgálat szerint – tudósít az ujkelet.live – két személyt közepesen súlyos lőtt sérülésekkel láttak el, mindketten stabil állapotban, eszméletüknél voltak. Három másik személy könnyű sérüléseket szenvedett üvegszilánkok következtében. A súlyosabb sérülteket helikopterrel a Rambam kórházba szállították.

Az Izraeli Védelmi Erők szerint a terrortámadás következtében egy katona súlyos, öt másik és egy civil könnyű sérüléseket szenvedett.

A biztonsági erők elfogták a terrortámadás két gyanúsítottját, mindkettő dzsenini lakos (Palesztin Hatóság területe). A kigyulladt jármű közelében tartóztatták le őket fegyverekkel. Átadták őket kihallgatásra a biztonsági szolgálatoknak.

A 12-es csatorna szerint a két terroristának legalább egy fegyvere volt, amivel legalább 20 golyót sikerült kilőniük a buszra. Egy Molotov-koktél bevetésével akarták felgyújtani a buszt, ami viszont tüzet okozott a járművükben, ezért kellett elhagyniuk. Becslések szerint egy harmadik terrorista még szabadon van.

Az elmúlt héten hat terrortámadást hajtottak végre Júdeában és Szamáriában – összesen tízet az elmúlt hónapban.

Teljes cikk

[popup][/popup]