Putyin-Netanjahu telefon – a Kreml szerint

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A Kreml némileg máshogy tálalta a Putyin-Netanjahu telefonbeszélgetés hírét, mint az izraeli miniszterelnök hivatala. Utóbbi szerint Netanjahu bírálta Oroszország és Irán “veszélyes együttműködését”

Pzutyin és Netanjahu

Íme a Kreml verziója, az MTI összefoglalója szerint:

Oroszország kész segítséget nyújtani az izraeli-palesztin konfliktusövezetben élő civilek szenvedésének enyhítéséhez – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel folytatott vasárnapi telefonbeszélgetése során a Kreml sajtószolgálata szerint.

A moszkvai tájékoztatás értelmében az eszmecsere középpontjában a konfliktusövezetben kialakult kiélezett helyzet, különösen a Gázai övezetben tapasztalható katasztrofális humanitárius helyzet állt. Putyin megerősítette elvi álláspontját, amely elutasítja és elítéli a terrorizmus minden megnyilvánulását, ugyanakkor rendkívül fontosnak tartja, hogy a terrorfenyegetésekkel szembeni fellépés ne járjon ily súlyos következményekkel a polgári lakosság számára.

“Az orosz fél kész minden lehetséges segítséget megadni a civilek szenvedésének enyhítéséhez és a konfliktus de-eszkalálásához” – hangoztatta  az államfő az orosz közlemény szerint.

A felek kifejezték érdekeltségüket az együttműködés folytatása iránt az orosz állampolgárok és családtagjaik evakuálásának, valamint a Gázában fogva tartott izraeliek szabadon bocsátásának kérdésében. Megállapodtak a kapcsolattartás  fenntartásában.

[popup][/popup]