Pontosítás – 4iG Nyrt

Írta: Elkán Péter - Rovat: Belföld, Hírek - lapszemle

Lapunk izraeli sajtóértesülések nyomán közölt hírére az alábbi pontosítás érkezett.

“A Szombat online internetes portálon megjelent, https://www.szombat.org/hirek-lapszemle/meszaros-lorinc-veszi-at-az-iranyitast-izrael-vezeto-muholdas-vallalata-felett linken elérhető cikk címében és tartalmában is több valótlan információt tartalmaz a tőkepiaci társaság tulajdonosairól a Haaretz c. izraeli napilap cikkre való hivatkozással. Tekintettel arra, hogy a társaság rendszeresen publikálja a Budapesti Értéktőzsde honlapján és más nyilvános fórumokon a tulajdonosi szerkezetében bekövetkező változásokat, kérjük cikkük pontosítását az alábbi tényeknek megfelelően.

„MÉSZÁROS LŐRINC ÁTVESZI AZ IRÁNYÍTÁST IZRAEL VEZETŐ MŰHOLDAS VÁLLALATA FELETT?

„A Haaretz megjegyzi, hogy ,,a 4iG tulajdonosa Magyarország egyik leggazdagabb embere, Mészáros Lőrinc”, Orbán Viktor miniszterelnök közeli szövetségese.”

„A biztonsági tisztviselők továbbá azt gyanítják, hogy maga Orbán áll a vásárlás mögött, jobbkeze, Mészáros segítségével”

„A Haaretz szerint ennek az az oka, hogy Mészáros meg akarja vásárolni a céget, hogy aztán Orbán irányíthassa a kommunikációs műholdakat.”

A Haaretz tévesen közölte, hogy a 4iG Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozik. A 4iG Nyrt. tulajdonosi szerkezete az alábbi:

  • KZF Vagyonkezelő Kft. 54,46%,
  • Manhattan Magántőkealap 4,60% (IKON Befektetési Alapkezelő Zrt.)
  • Bartolomeu Investment 5,25%,
  • Saját vállalati részvény 0,86%,
  • Közkézhányad 34,83%.

Mészáros Lőrinc 2020. július 1-én jelentette be, hogy eladja 4iG Nyrt.-ben lévő közvetett tulajdonát. A 4iG többségi tulajdonosa a KZF Vagyonkezelő Kft.-n és a Manhattan Magántőkealapon keresztül a társaság elnök-vezérigazgatója, Jászai Gellért. Mészáros Lőrinc sem közvetett, sem pedig közvetlen módon nem rendelkezik a társaságban tulajdonnal.

Kérjük szíves közreműködésüket abban, hogy a Haaretz cikkéből átemelt valótlan információkat a tényeknek, és közhiteles adatbázisokban is ellenőrizhető információknak megfelelően pontosítsák!

Köszönettel:

Elkán Péter

kommunikációs és marketing igazgató”

[popup][/popup]