Palesztinok Nyilai

Írta: Sasvári Péter / hvg.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

Volt nekünk anno ez a “Magyarok Nyilai”. Képzeljük el, hogy a Magyarok Nyilai házakat, és nem csak lábtörlőket gyújtott fel! Képzeljük el, hogy a Jobbik félkatonai szárnya a Magyarok Nyilai! Képzeljük el, hogy a Jobbik az Európai Néppárt tagja! Abszurd? Nem annyira, mint hinnénk! A palesztin Fatah ugyanis a Szocialista Internacionálé tagja, és az Európai Szocialisták pártjának is megfigyelő státuszú része.

Izrael-MTI

Merénylet után (fotó: MTI)

Néhány hete példátlan erőszakhullám söpör végig Izraelen. Október elején egy zsidó, civil telepes házaspárt saját autójukban lőttek agyon palesztin terroristák. A támadást néhány napra rá a Fatah katonai szárnyának (Al-Aksza Mártírjainak Brigádjai) egyik “bedolgozója” vállalta magára. A telepesek halálát ünneplő palesztin tüntetésen pedig szemtanúk szerint a Fatah zászlói voltak többségben. A Fatah dominálta, Mahmúd Abbász által vezetett Palesztin Felszabadítási Szervezet (“a palesztin nép hivatalos képviselője” – ENSZ) egyik vezetője pedig “hazafias kötelességnek” nevezte a telepesek legyilkolását.

Az már csak hab a tortán, hogy az egyik, Jeruzsálem óvárosában történt késelést, amelynek egy zsidó diák esett áldozatul, az Al-Aksza egyik vezetője “természetesnek” nevezte.

Természetesen az emberrablásokban és a másként gondolkodók megkínzásában is utazó Al-Aksza nem is lenne palesztin terrorszervezet, ha nem vonzódna izraeli civil célpontok lövetéséhez. A 2014-es gázai konfliktusban a Fatah katonai szárnya a bizalomgerjesztő nevű Iszlám Dzsiháddal közösen rakétázott bármit, amit ért Izrael területén.

A teljes cikk itt olvasható.

[popup][/popup]