Palesztin terrortámadás a Jordán-völgyben – két halott

Írta: ujkelet.live - Rovat: Hírek - lapszemle

Egy testvérpár meghalt, édesanyjuk súlyosan megsérült péntek délelőtt egy terrortámadásban a Hamra-csomópont közelében, a Jordán-völgyben.

,,Bejelentés érkezett egy izraeli és egy palesztin jármű közötti autóbalesetről, a helyszínre érkező izraeli erők golyónyomokat azonosítottak az izraeli járművön, és megállapították, hogy terrortámadásról van szó. A terrortámadás következtében három izraeli nő megsérült, közülük ketten meghaltak” – jelenetette az Izraeli Védelmi Erők.

A Magen David Adom mentőszolgálat szerint két húszas éveiben járó nőt a helyszínen halottnak nyilvánítottak, egy negyvenöt év körüli nőtt pedig súlyos állapotban kórházba szállítottak.

A támadás vizsgálatának első megállapításai szerint a terroristák tüzet nyitottak az izraeli autóra, melynek következtében a jármű az autópálya peremének csapódott.

A terroristák ezután ismét tüzet nyitottak az autóra, két utast megöltek, a harmadikat pedig életveszélyesen megsebesítették.

A területet átvizsgáló izraeli csapatok 22 darab 7,62 mm-es töltényhüvelyt találtak, amelyeket jellemzően Kalasnyikov puskákhoz használnak.

A terrortámadás fényében Joáv Gallant védelmi miniszter helyzetértékelést tart a vezető katonai és védelmi tisztviselőkkel.

Teljes cikk

[popup][/popup]