Palesztin források: Irán gerjeszti a feszültséget a Területeken

Írta: ujkelet.live - Rovat: Hírek - lapszemle

Palesztin biztonsági források részben Iránt teszik felelőssé azért, ami a Palesztin Hatóság területein történik. Véleményük szerint Teherán összefog a Hamász és a Palesztin Iszlám Dzsihád terrorszervezetekkel, hogy aláássák a stabilitást a Területeken.

Huwara palesztin település

Irán javítani akar a palesztin terror szervezetek katonai együttműködésén, és nem csak a Gázai övezetbelieket ösztönzi összefogásra.

A Palesztin Hatóság forrásai azt mondják, attól tartanak, hogy a terrortámadás a zsidók bosszújához vezet, hasonlóan a Janiv fivérek hat hónappal ezelőtti meggyilkolását követő huwarai zavargásokhoz.

A források hozzátették, hogy Ramallahban attól tartanak, hogy Becalel Szmotrich és Itamar Ben-Gvir szélsőjobboldali miniszterek kihasználják a terrortámadást, hogy elmélyítsék a Palesztin Hatóság válságát és előidézzék annak összeomlását.

A legutóbb merényletben mgeölt két izraeli, apa és fia

A terrortámadás: A terrorista szombat délután gyalog érkezett a huwarai autómosóhoz, és közvetlen közelről tüzet nyitott egy apára és fiára – Sáj Szilas Nigrekar (60) és Aviad Nir (28) -, megölve őket, majd elmenekült a helyszínről.

Háttér: A szamáriai Huwarában palesztin faluban a legutóbbi terrortámadásokat nem helyi lakosok, hanem a környező területekről érkező terroristák követték el.

A terroristák azért mennek Huwarába, mert a főút, melyen a térségben élő izraeliek többsége utazik, keresztülmegy a falun. Sok izraeli jár enni vagy vásárolni a faluba.

Teljes cikk

[popup][/popup]