Öt éve zsidózott, cigányozott, majd elnézést kért, most újraindul

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A hvg.hu derítette ki, hogy Haszillió Ferenc, Kecel város polgármestere, aki öt éve minősíthetetlen kijelentéseket tett, most újra indul a polgármesteri székért, méghozzá a Fidesz színeiben.

A zsidók tartják kézben az országot, de a cigány gyerekeknek is kijár a pofon – mondta öt évvel ezelőtt Kecel polgármestere, Haszilló Ferenc. Akkor úgy hírlett, hogy íkizárják a pártból, de kiderült, ez mégsem történt meg.

ALábbiakban a hvg.hu-t idézzük:

Óriási vihart kavartak öt évvel ezelőtt Haszilló Ferenc polgármester szavai. Az akkor Magyar Narancs oldalán közzétett felvételek szerint a fideszes városvezető többek között azt mondta, hogy:

  • a kétharmadnak vissza kellene állítani a halálbüntetést és öt-hat liberális politikust kivégezni,
  • a zsidók tartják kézben az országot, de a cigány gyerekeknek is kijár a pofon,
  • „az Orbán sem tud mit tenni, nem tud többet tenni, mert ott is megvannak ugyanazok a zsidók. Aki párttag volt, nem lehetne benn a parlamentben”,
  • Orbán eleve megöregedett már.

Akkori közleményében a Fidesz kezdeményezte Haszilló kizárását. „A leközölt hangfelvételen elhangzó, emberi méltóságot durván sértő, társadalmi csoportokat kirekesztő és megalázó mondatok nem méltóak egy polgármesterhez és a Fidesz Magyar Polgári Szövetséghez. Ezért kezdeményezzük Haszilló Ferencnek a Fideszből történő kizárását, és egyúttal felkérjük polgármester urat, hogy a megszerzett mandátumáról azonnali hatállyal mondjon le.”

Teljes cikk

[popup][/popup]