Oron Saul – Eltűnt vagy meghalt?

Írta: MTI/Shiri Zsuzsa - Rovat: Hírek - lapszemle

Az izraeli hadsereg kedd reggel arról tájékoztatott, hogy egyik sebesült katonája egy vasárnapi támadásban eltűnt

– közölte a Háárec című újság honlapja. A hadsereg néhány órával később nyilvánosságra hozta az eltűnt katona nevét is: a tizenkilenc éves Oron Saul holttestét nem találták meg a vasárnap éjjel felrobbantott páncélos kocsin. Saul azonos lehet azzal a katonával, akiről a Hamász azt állítja, hogy a fogságukba került, és akinek a nevét a palesztin szervezet Áron Saulként adta meg.

Oron Shaul

A hadsereg bejelentése szerint egy harci járművet ért páncéltörő rakétás támadás után tűnt el egy katona. A katonai szóvivő elmondta, hogy azonosították a támadásban meghalt hat katona földi maradványait, de a járművön tartózkodó hetedik katona hiányzik. Értesítették az incidensben érintett hét családot a történtekről, és tovább folytatják az erőfeszítéseket a hetedik katona azonosítása, vagy hollétének meghatározása érdekében.

A Hamász vasárnap bejelentette, hogy elrabolt egy izraeli katonát, Izrael ezt akkor cáfolta. A felrobbantott páncélozott harci járműről eltűnt hetedik katona nevét Izraelben egyelőre nem hozták nyilvánosságra. A szakértők feltételezése szerint a férfi valószínűleg életét vesztette, nagyon kicsi az esélye, hogy túlélte a támadást. A Mááriv című újság honlapja szerint a család tagjai mégis reménykednek, hogy fiuk életben van.

A Hamász vasárnapi bejelentését egy Saul Áron nevű katona elrablásáról a Gázai övezetben és Ciszjordániában is ünneplés fogadta. Jeruzsálem a múltban már többször folytatott tárgyalásokat katonák földi maradványainak izraeli börtönökben lévő palesztin foglyokra való kicseréléséről.

[popup][/popup]