Orbán Viktor részvétét fejezte ki az izraeli miniszterelnöknek a jeruzsálemi zsinagóga elleni támadás miatt

Írta: MTI - Rovat: Hírek - lapszemle

Orbán Viktor miniszterelnök a kormány és a magyar emberek nevében részvétét és mély együttérzését fejezte ki izraeli kollégájának, Benjámin Netanjahunak és Izrael népének, miután kedden támadás ért egy jeruzsálemi zsinagógát.

Orbán ViktorEgyütt érzünk az áldozatok családjával, egyúttal mielőbbi gyógyulást kívánunk a sérülteknek – írta a magyar kormányfő a levelében, amelyet Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője juttatott el az MTI-hez csütörtökön.

Orbán Viktor azért is elítélte “a szörnyű bűncselekményt”, mert az imádkozó emberek ellen irányult.

A terrorra semmilyen indok sem fogadható el, emellett továbbra is határozottan kiállunk – rögzítette.

Kedd reggel két, baltával, késsel és pisztollyal felfegyverkezett férfi egy jeruzsálemi zsinagógában az imádkozókra támadt, négy embert megöltek. A rendőrség agyonlőtte a kelet-jeruzsálemi palesztin merénylőket.

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök közleményében “kemény választ” ígért a zsinagóga elleni merényletre, s a Hamász és Mahmúd Abbász palesztin elnök erőszakos uszítását tette felelőssé az akcióért, amelyet szerinte a nemzetközi közösség nem vesz figyelembe. Abbász maga is elítélte a támadást, “civilek megölését, akárki követi is el”, ugyanakkor felszólította Izraelt, hogy vessen véget a (muzulmán) szent helyek körüli “provokációknak”.

[popup][/popup]