Oltás és fasizmus? – felháborodott a német zsidó hitközség

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A zsidó hitközség elnöke elfogadhatatlannak tartja, hogy a náci rezsim módszereihez hasonlítsák a vírus megállítását célzó intézkedéseket.

Josef Schuster, a Német Zsidók Központi Tanácsának elnöke

Josef Schuster, a Németországi Zsidók Központi Tanácsának elnöke – tudósít a TEV honlapja – élesen bírálta a vírusügyi szigorítások és a Harmadik Birodalom közötti összehasonlításokat. “Egyáltalán nem tanúsítok megértést ezzel szemben” – mondta a Neue Osnabrücker Zeitungnak. “Helytelenítem ezeket az összehasonlításokat, többek között azért, mert a Harmadik Birodalomban a zsidóknak nem volt módjuk a menekülésre”.

Schuster hozzátette: “Azok, akik ma ilyen összehasonlításokat tesznek, az állami intézkedéseket üldözésnek nevezik. Ez egyszerűen nem igaz.” Mint mondta, az oltatlan embereket egészségvédelmi okokból kizárják bizonyos területekről, ahol a 2G uralkodik (oltott vagy gyógyult – a szerk.). Schuster, aki egyébként orvos , kijelentette: “Oltás nélkül például ma nem mehetek étterembe. De az embereknek a saját kezükben van a döntés, hogy ezen változtassanak – csak be kell oltatniuk magukat.”

Ugyanebben az interjúban egyébként Schuster sürgette azt is hogy német politikusok ne vegyenek részt a katari foci vb–n, és nem is érti, hogyan kaphatta meg Katar a rendezés jogát. Az arab emírséget sok kritika éri amiatt, hogy támogatója a Hamász palesztin terrorszervezetnek.

Európa-szerte régóta vesznek részt az oltatlanok és oltásellenesek tüntetésein olyanok is, akik saját “áldozatiságukat” azzal illusztrálják, hogy sárga csillagot hordanak, illetve nemcsak diszkriminációnak, de kifejezetten náci típusú megkülönböztetésnek láttatják az oltatlanokkal szembeni intézkedéseket, a 2G szabályokat.

tev.hu

A felirat a sárga csillagon: Nem vagyok beoltva

 

Címkék:Covid 19, nácizmus, oltás, sárga csillag

[popup][/popup]