“Ők pontosan azok, amit állítólag elítélnek”

Írta: neokohn.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

Alain Finkielkraut francia filozófus az ellene tüntető “antirasszistákról”.

Alain Finkielkraut

Alain Finkielkraut, Franciaország egyik legjelentősebb gondolkodója azt nyilatkozta, az ellene szervezett szélsőbaloldali tüntetések résztvevői fasiszták és antiszemiták, akik az 1930-as éveket idézik.

Finkielkraut a Marianne lapnak adott interjújában beszélt arról, hogy a párizsi Sciences Po egyetem előtt tüntetést tartottak, amikor Európa jövőjéről készült volna előadást tartani.

Szélsőbaloldali diákok azonban heves tüntetésekbe kezdtek, hogy megakadályozzák felszólalását az intézményben. A fenyegetések miatt a szervezők lemondták az eseményt, és egy másik közeli üzleti iskolába helyezték át.

Végül, bár a konferencián a tervezett időben megtartották erős biztonsági intézkedések kíséretében, a Valeurs Actuelles hírportál információi szerint valóságos macska-egér küzdelem zajlott a tüntetők és az egyetem munkatársai között.

A tüntetők közleményükben leszögezték, Finkielkraut “modern Európáját” iszlamofóbnak, rasszistának, szexistának és homofóbnak tartják. A Sciences Po szóvivője szerint a demonstrálók a “szélsőbaloldalhoz” tartoznak.

Teljes cikk

[popup][/popup]