Nyugati part: Újabb gázolási kísérletek

Írta: ujkelet.live - Rovat: Hírek - lapszemle

 Izraeli határőrök kedd reggel tüzet nyitottak egy palesztin arab sofőrre, aki el akarta gázolni őket Hebron mellett. A sofőr belehalt sérüléseibe.

Izraeli ellenőrző pont (Fotó: Bani Na’im, Wisam Hashlamoun/Flash90)

Egy különálló incidens során a Jordán Völgy északi részén, egy palesztin arab férfi határrendőrök egy csoportja felé közelítve felgyorsította járművét. A csapatok figyelmeztető lövéseket adtak le a levegőbe, gyanúsított megállt a tisztek pedig letartóztatták, közölte a rendőrség.

A rendőrség mindkét esetben vizsgálatot indított.

A határrendészet tisztjei őrt álltak a Hebron melletti Idhna közösségben, miközben a védelmi minisztérium Polgári Közigazgatásának tagjai, akik a Júdea és Szamáriában (Ciszjordánia) zajló napi tevékenységeket felügyelik, részt vettek a területen zajló illegális rézégetés megállítására tett erőfeszítésben.

A rendőrség szerint a palesztin sofőr “áthajtott a határőrök által felállított egyik ellenőrző ponton, nekiment egy biztonsági járműnek, majd felgyorsítva egy határőr felé vette az irányt”.

Az őrök tüzet nyitottak a járműre, halálosan megsebesítve a sofőrt, akit a palesztin hatóságok Omar Hassan al-Awawdeh (27) néven azonosítottak.

Sérülés az izraeli csapatok részéről nem történt.

A Jordán Völgyben a határőrök illegálisan felhúzott épületek lerombolásán dolgoztak, amikor a palesztin sofőr feléjük hajtott. Az egyik határőr enyhe sérüléseket szenvedett.

Teljes cikk.

[popup][/popup]