Netanjahu bocsánatkérésére vár Mexikó

Írta: Izraelinfo - Rovat: Hírek - lapszemle

Izraelnek bocsánatot kell kérnie Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő Twitter-üzenete miatt, amelyben méltatta Donald Trump amerikai elnök tervét, hogy falat épít a mexikói-amerikai határon – mondta Luis Videgaray mexikói külügyminiszter hétfőn.

Luis Videgaray, mexikói külügyminiszter

A miniszter országa elleni “agressziónak” nevezte az izraeli kormányfő kijelentéseit.

“Trump elnöknek igaza van. Én falat húztam Izrael déli határán. ez minden illegális bevándorlást megállított. nagy siker. nagyszerű ötlet” – írta korábban Netanjahu a twitteren.

Az izraeli kormány szombaton, Mexikó tiltakozását követően igyekezett árnyalni Netanjahu üzenetét, azt állítva, hogy a kormányfő mindössze a zsidó állam biztonsági téren szerzett különleges tapasztalataira utalt, és nem kívánt állást foglalni a mexikói-amerikai kapcsolatokban.

Videgaray szerint ez a magyarázat nem kielégítő, az izraeli kormánynak tisztáznia és “korrigálnia” kell álláspontját.

“Megkérdezném Netanjahu kormányfőtől, hogy Trump elnök mit mondott, hány falat kíván emelni? Nyilvánvaló, hogy a Mexikóval kapcsolatos viszonyra utalt, tehát legyünk komolyak, és vállaljuk a felelősséget azért, amit mondunk.

Egy bocsánatkérés (…) úgy gondolom, helyénvaló volna ebben az esetben” – jelentette ki Videgaray, aki szerint Izrael Mexikó “közeli barátja”.

A teljes cikk itt olvasható.

 

[popup][/popup]